Jon Henriks mardrömsbesked inför finalen – detta kan fälla storfavoriten på mållinjen

Jon Henrik Fjällgren var länge förhandsfavorit hos spelbolagen men under den senaste tiden har han tappat flera placeringar.

Nu berättar han för Nöjeslivet om sin strategi att ta hem hela Melodifestivalen och hemliga stödet på plats vid finalen.

Med sin ”Norrsken” vann Jon Henrik Fjällgren många svenska hjärtan när han intog deltävlingen i Leksand. Nu är det inte lång tid kvar innan det avgörs vem som ska få representera Sverige i Eurovision song contest som avgörs i Tel Aviv.

Under veckorna har också oddsen skiftat rejält från deltävlingarna till den stora finalen. Jon Henrik som länge var förhandstippad att vinna hela tävlingen ligger i skrivande stund på en sjätte eller sjunde plats på olika spelbolag.

Jon Henrik går emot alla odds att vinna, men han är säker på att en vinst kan vara inom räckhåll. Foto: Pressbild

Men även om han tappat i placeringar är Jon Henrik självsäker på att ”Norrsken” kan ta sig ända till Eurovision.

– Oavsett vem man skickar så klarar man sig bra på ett visst sätt. Jag vill visa att Sverige har mycket att bjuda på och olika musik genrer. Jag tror att det mesta funkar i Eurovision, det är nog fel att tänka annorlunda. Allt är fint på sitt sätt, säger Jon Henrik till Nöjeslivet.

Jon Henrik: ”Kämpat i motvind”

Och att det skulle betyda oerhört mycket för Jon Henrik att ta hem segern är något som står klart. Inte bara för sig själv utan för samerna.

– Det skulle betyda så mycket för mig men också hela ursprungsbefolkningen, att vi får visas som en del av Sverige. Något man kan vara stolt över. Vi har kämpat i motvind i så många år för att bli hörda. Jag skulle inte veta hur jag skulle reagera om jag vann, säger Jon Henrik till Nöjeslivet och fortsätter:

– Jag har känt mig nedslagen av saker i hela mitt liv, åkt ner och fått kämpa upp igen. Man vill lyckas med något stort och jag tror att man behöver det själv för att känna att man gjort någon förändring.

Jon Henrik avslöjar hemliga stödet på plats. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Oväntade hemliga stödet på plats

På plats kommer även ett oväntat hemligt stöd finnas på plats.

Norges bidrag till Eurovision, Trion Keiino kommer stötta Jon Henrik i Friends arena.

– Vi har haft lite kontakt och sagt att det vore drömmen att få träffas i Tel Aviv. Det hade varit historiskt och ett riktigt erkännande, säger Jon Henrik till Nöjeslivet.

Viktigast av allt är att du tror på dig själv Jon Henrik! Tryck på gilla-knappen om du vill se Jon Henrik i Eurovision.