Jonas Gardell vill återvända till Melodifestivalen – med sin kära Mark Levengood

Christer Björkman hade kämpat i många år för att Jonas Gardell skulle vara med i Melodifestivalen.

I år blev drömmen sann och Gardell ställde upp med låten ”Det finns en väg”, en låt som ska kunna skänka tröst.

– När det har skitit sig, när du har gjort det där riktigt dumma, det där du tror att ”det här går inte att reparera”, det mest oförlåtliga. Då är det enkla budskapet att det finns en väg ut ur rädslan, ut ur skammen, och att det finns ett löfte om att du kommer att komma fram. Du är inte ensam, det här kommer du att fixa, sa Gardell till TT inför deltävlingen.

Jonas Gardell i Mellon. Bildkälla: Skärmdump/SVT

”Genuint lättad”

Det blev tyvärr ingen musikalisk succé för Gardell. Låten slutade på sista plats, men för Aftonbladet berättar Gardell att han bara tyckte det var bra. Han hade nämligen planer med sin make Mark Levengood, planer som hade gått i stöpet om han gått idare.

– Jag är genuint lite lättad över att vår USA-resa blir av, säger Jonas till Aftonbladet.

Vill återvända till Mellon

Trots att det inte blev något mer tävlande vill Jonas Gardell återvända till Melodifestivalen. Men inte som artist denna gången.

Han berättar att han gärna hade velat vara programledare för den klassiska tävlingen – tillsammans med maken Mark.

– Jag och Mark skulle tycka det var väldigt kul. Vi var ju programledare en gång 2003 och vi är bra på oneliners. Jag märker ju när Mark kommer att han säger en mening och får applåder. Jag vill lansera oss för 2020, men jag tror kanske inte att SVT är så intresserade, säger han till Aftonbladet.

Jonas Gardell. BIldkälla: Wikipedia Commons

Björkman stänger inga dörrar

Jonas Gardell har tidigare varit programledare för Melodifestivalen. Trots att han själv inte trot att SVT är intresserade säger Christer Björkman att man inte ska stänga några dörrar.

– Ja men de är ju alltid på något sätt aktuella för den typen av jobb. Så de står på någon slags brutto-lista ständigt och jämt, säger han till Aftonbladet.

Bildkälla: Wikipedia Commons

Melodifestivalen 2018: Artister, låtar, städer, tider, datum och biljetter

Exit mobile version