SVT i krismöte inför Melodifestivalen – efter stora coronaoron

Under fredagen kom beskedet att danska Melodifestivalen kommer sända utan publik på plats, efter coronaoron.

Nu meddelar SVT att de är i krismöte med arrangören Live Nation.

Danska uttagningen för Eurovision song contest kommer sändas utan publik, det meddelades under fredagen, skriver Ekstrabladet.

Danska statsministern Mette Frederiksen uppmanade på fredagen alla som arrangerar evenemang med fler än 1 000 deltagare att ställa in eller skjuta upp med tanke på coronautbrottet.

Melodifestivalen
Svenska Melodifestivalen kan vara hotad efter coronaoron. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Detta gör att SVT nu kommer tvingas sätta sig i krismöte med arrangören Live Nation för att besluta huruvida om Sverige ska göra samma sak.

– Vi behöver få prata ihop oss först om detta, både med SVT och Live Nation, och sedan återkomma. Det är så många kockar inblandade i detta, sa Molly Brunner, pressansvarig för Melodifestivalen tidigare.

I vanlig ordning kommer två genrep utföras, ett på fredagkväll och ett på lördagen på dagen, i Friends arena.

I ett pressmeddelande uppmanar SVT att de som besökt utsatta områdena ska uppsöka vård för test och hålla sig borta från evenemanget.

– Vi planerar att genomföra evenemanget, och självklart följer vi myndigheternas riktlinjer. Vi ber besökare visa omsorg om andra genom att stanna hemma om man känner sig sjuk eller har besökt riskområden för corona de senaste två veckorna. Det är en försiktighetsåtgärd för att skapa ett tryggt evenemang för alla besökare, säger Sabina Rasiwala, HR- och kommunikationsdirektör på SVT i ett pressmeddelande.

Vad tycker ni om detta? Vad ska SVT ta för beslut? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.