Kikki Danielssons stenhårda kritik mot Melodifestivalen: ”Det är för mycket…”

Finalen stundar i Melodifestivalen och en som kollat under årets säsong är Kikki Danielsson.
Men hon har inte varit särskilt imponerad, och sågar årets tävling rejält.
– Det är för mycket show, säger Danielsson till Expressen.

Kikki Danielsson är en riktig Mello-ikon. Den folkkära artisten har varit med i tävlingen tio gånger varav två har slutat med seger.

Foto: Fredrik Sandberg / TT 

Hon var med i Melodifestivalen 2018 med låten ”Osby Tennesse”, och kom då sist i sin deltävling. Efteråt sa Danielsson att det var sista gången hon deltog, och i dag har hon inga planer på att göra en comeback.

Kikki Danielsson sågar Melodifestivalen

Likt många har även Kikki tittat på årets tävling. Men enligt henne är det ingen vidare underhållning.

I en intervju med Expressen sågar hon tävlingen och bidragen som deltar.

– Det är jättefina dansare men jag tycker att det var bättre och mer intressant när det var liveorkester, det går inte att komma ifrån, säger Kikki Danielsson.

”Melodierna har försvunnit”

Danielsson var på plats på Andra chansen i Eskilstuna för att väljas in i Hall of fame. Hon deltog i det långa medley, där mängder av artister deltog, och sjöng en bit av hiten ”Bra vibrationer”.

Foto: Naina Helén Jåma / TT

Framöver har Danielsson även en inplanerad kyrkoturné och släpper album samt uppträder tillsammans med bandet The Refreshments.

Samtidigt som hon inte är förtjust över årets Melodifestivalen menar hon också att den inte längre är till för alla. I stället har den blivit ”ungdomarnas tävling”.

– Jag tycker att melodierna har försvunnit. Det är för mycket show, det är för mycket bomber och granater, säger Kikki Danielsson till Expressen.

Håller du med Kikki Danielsson eller inte? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook och dela vidare!