Klara Hammarström trotsade coronarestriktioner – gick på fest med minst 14 personer efter Mello

Det blev sann glädjeyra för Klara Hammarström när hon knep en av platserna till finalen från Andra chansen under lördagen.

Men efter det glada beskedet, samlades artisten tillsammans med ett gäng för efterfest – trots SVT:s hårda restriktioner.

”Jag inser att vi var för många och att det blev för trångt. Självklart helt fel av mig i den tid vi lever i just nu”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

Allt är långt ifrån vad det brukar när det kommer till årets Melodifestival.

Bakom kulisserna är det hårda restriktioner från SVT:s sida, och upp till varje artist att hålla sitt avstånd.

Produktionen har också bland annat gett de tävlande en pipbricka som låter när de kommer för nära någon, och artisterna får dessutom inte ha några nära och kära på plats på grund av rådande pandemin.

Klara Hammarstöm
Foto: Claudio Bresciani/TT

Efter lördagens Andra chansen tog sig fyra nya artister sig vidare till den stora finalen på lördagen.

En av dem var Klara Hammarström som gick hem hos svenska folket med bidraget ”Beat of broken hearts”.

Festade tillsammans med vänner

Men efter att det glädjande resultatet kom väntade en fest tillsammans med vänner för artisten – något som strider mot SVT:s restriktioner.

I en video som Aftonbladet tagit del av syns minst 14 personer festa och dansa tätt ihop i ett trångt rum.

Klara Hammarström
Foto: AnnCatrin Blyckerts/Wikkicommons

Till tidningen berättar Klara att festen var anordnad av hennes vänner som en överraskning, men att hon borde ha avslutat festen på grund av det stora antalet.

”Jag inser att vi var för många och att det blev för trångt. Självklart helt fel av mig i den tid vi lever i just nu. Jag lät glädjen över finalplatsen ta över förnuftet. Nu ska jag ta ett covid-test och försäkra mig om att jag inte riskerar någon annans hälsa när vi kliver in i Mello-bubblan igen”, skriver hon.

Även låtskrivaren Andreas Wijk som skrivit Klaras bidrag medverkade på festen.

”Jag följde med hem till Klaras syster och där blev vi direkt överraskade av hennes vänner. Vi trodde det bara skulle vara ett par få personer där. Självklart borde vi agerat snabbare, men jag drog hem efter bara en liten stund då det inte kändes rätt att vara där. Jag själv dricker ingen alkohol”.

SVT:s svar efter artistens fest

När tidningen når Melodifestivalens projektledare om händelsen, säger hon att det är omöjligt för SVT att hålla koll på vad alla artister gör efter sändningarna.

”Vi kan omöjligt följa upp vad alla medverkande och personal gör när de ej är på plats på Annexet. Vi kan skapa förutsättningar inom ramen för vår produktion för att kunna hålla avstånd och arbeta på ett säkert sätt. Det vilar ändå ett stort ansvar på varje person att följa FHM:s rekommendationer i alla situationer”, säger projektledaren Anette Brattström.

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.