Lasse Kronérs svar – efter programledarnas pikar i Melodifestivalen 2023

Foto: SVT/TT

Lasse Kronérs svar – efter programledarnas pikar i Melodifestivalen 2023

Först pil-pikades han – sen bad programledarna honom om ursäkt i Melodifestivalen 2023.
Nu svarar Lasse Kronér på skämten om honom i Mellon.

Ted Gärdestad: Flickidolen som blev kär i kärleken. Men vilka var kvinnorna i hans liv? Hur formades han av dem? Och varför tog varje relation slut så snabbt? Lyssna på Nöjeslivets nya podcast här:

De har stått i centrum på bästa sändningstid sex lördagar i rad.

I helgen gick Farah Abadi och Jesper Rönndahl i mål som programledare för Melodifestivalen 2023. Duon har i fyra deltävlingar, semifinalen och finalen guidat tittarna genom Sveriges uttagning till Eurovision Song Contest – och precis som bidragen har även programledarna granskats hårt av såväl tittare som tv-kritiker.

Duon har rosats och risats och omdömena har som vanligt under Mellon varit massvis för såväl artister som programledare.

LÄS MER: Anders Bagges ord mitt under Melodifestivalen 2023-finalen – därför väljer han bort Loreen som favorit

Artikeln fortsätter under bilden.

GÖTEBORG 20230203 Programledarna för Melodifestivalen 2023, Jesper Rönndahl och Farah Abadi, under fredagens publikgenrep i Scandinavium inför deltävling 1. Foto: Adam Ihse / TT
GÖTEBORG 20230203 Programledarna för Melodifestivalen 2023, Jesper Rönndahl och Farah Abadi, under fredagens publikgenrep i Scandinavium inför deltävling 1. Foto: Adam Ihse / TT

Längst i sin kritik av programledarna gick kanske tidigare SVT-profilen Pekka Heino gick, då han för några veckor sedan gav sin syn på årets innehåll i Mellon.

– Trams. Bara trams. Ingen som helst substans. I Sveriges största underhållningsprogram. Ofattbart, skrev han då Instagram.

LÄS MER: Pekka Heinos känga mot programledarna i Melodifestivalen 2023 – SVT-profilens utspel

Jesper Rönndahl har tidigare beskrivit sin humor för Dagens Nyheter:

– Det jag tror att andra kan tycka om mig är att jag ska vara lite så ”för smart”, akademisk eller finurlig. Och det stämmer, jag tycker om fakta. Men samtidigt tycker jag väldigt mycket om trams, sade han då.

Programledarna hyllas av Nanne Grönvall – Bert Karlsson sågar manuset

Samtidigt har programledarna även hyllats. När Nöjeslivet i början av schlagersäsongen talade med folkkära artisten Nanne Grönvall var hon tydlig i sina omdömen.

LÄS MER: Loreen om pojkvännens fina stöd – bakom kulisserna på Melodifestivalen 2023: ”En trygghet”

– Jag tyckte de var jättebra! Väldigt trygga, härliga och bussiga. Det kändes jättefint. Det ska bli kul följa dem nu, sade Nanne Grönvall då.

Skivbolagsdirektören Bert Karlsson, som dominerade tävlingen under stora delar av 1980- och 90-talet med sina artister och låtskrivare, var delvis inne på samma spår som Nanne. Samtidigt var han kritisk mot manuset.

– De är ju bra på sitt sätt. Men de måste få material att jobba med. Det är töntigt! Båda i sig är jättebra, men det finns ingen som skriver skämten åt dem, sade Bert Karlsson inför finalen, till Nöjeslivet.

LÄS MER: Bert Karlsson om programledarnas insats i Melodifestivalen 2023 – efter starka åsikterna

Artikeln fortsätter under bilden.

Jesper Rönndahl och Farah Abadi leder Melodifestivalen 2023. Foto: Alma Bengtsson/SVT
Jesper Rönndahl och Farah Abadi leder Melodifestivalen 2023. Foto: Alma Bengtsson/SVT

Programledarna har under Mello-sändningarna skojat friskt, även om andra tv-profiler och artister.

Programledarnas pil-skämt om Lasse Kronér

I den andra deltävlingen skämtade duon om ett scenario där de hade behövt bedöva ”Doobidoo”-programledaren Lasse Kronér med en bedövningspil. De hade då plockat fram en ”Katastrofbibel” och läste innantill vad som stod i den – och vad de skulle behöva göra – i fall olyckan var framme.

Första deltävlingen sändes från Göteborg, och just därför fanns en punkt med om den folkkäre programledaren med den härligt göteborgska dialekten.

– Okej, scenario 992 – Lasse Kronér stormar upp på scenen mitt under röstningsresultatet i premiären och skriker: ”Varför är inte jag programledare, vi är ju i Göteborg!” Vad gör vi då? sade Farah Abadi då hon läste högt ut boken.

Programledarkollegan Jesper Rönndahl fyllde då i:

– Då skjuter vi Lasse Kronér med en bedövningspil och släpar honom av scenen och sen under tiden lägger man upp en sån tillfälligt avbrott-ruta i en minut och tjugo sekunder, sade Jesper Rönndahl.

Han syftade då på att Mellon drabbades av just tillfälligt avbrott i det första programmet och skojade kring det.

– Ja, som förra veckan! Jag tyckte vi löste det rätt snyggt, skämtade Farah.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: SVT

I finalen på lördagskvällen passade Abadi och Rönndahl på att be vissa profiler om ursäkt, återigen på ett skojfriskt sätt, för att de skämtat om dem under schlagersändningarna.

LÄS MER: Lasse Kronérs kolossala revansch – Doobidoos överlägsna tittarkross mot konkurrenten

Däribland just Kronér.

– Förlåt till Lasse Kronér för att vi ”sköt dig” med bedövningspil. Som vi säger i tv-branschen, det finns doobidoos och det finns dobi-don’ts, sade Farah Abadi i finalsändningen.

Lasse Kronérs svar efter pikarna i Mellon

När Nöjeslivet når ”Doobidoo”-programledaren för en kommentar om skämten i Mellon, berättar SVT-profilen – som just nu är aktuell som en av deltagarna i Kanal 5:s ”The Island” – att han inte såg finalen i lördags.

– Ledsen såg inte mello, det var ett par år sedan om jag skall vara ärlig. Så jag vet inte riktigt vad det gick ut på, skriver Kronér i ett mejl till Nöjeslivet.

I höstas tog han den 15:e säsongen av ”Doobidoo” i mål i SVT. Kronér har tidigare berättat att det förs samtal med kanalen om en ny säsong.

LÄS MER: Tina Thörners ord om samarbetet med Lasse Kronér – bakom kulisserna på ”Doobidoo”

Men några närmare detaljer kring när en ny säsong i så fall skulle sändas ville profilen inte gå in på då. Samtidigt står det klart att han själv inte har några planer på att lägga av med ”Doobidoo”.

– Så länge jag kan uppbåda den energin som krävs och så länge jag tycker det är roligt kommer jag fortsätta. Jag kan inte fejka, jag är inte sån. Så länge det finns chans till utveckling och jag kan fortsätta utveckla det kommer jag fortsätta, sade Kronér i samband med säsongsavslutningen i höstas, till Nöjeslivet.

LÄS MER: Därför försvinner ”Doobidoo” från tablån – Lasse Kronérs kryptiska besked om tittarfavoritens framtid

Foto: SVT

Visst vill vi se mer av Lasse och Doobidoo i rutan så snart som möjligt? Skriv gärna en kommentar!