Linda Bengtzing ryter ifrån inför Melodifestivalen 2020: ”Förbannad på att man inte lyssnar på folk från landsbygden”

Linda Bengtzing är uppväxt på landet.

Nu oroas artisten över utvecklingen på den svenska landsbygden.

– Jag är så förbannad på det där att allting ska styras från Stockholm utan att man lyssnar på folk på landsbygden, säger Bengtzing, som på lördag tävlar i Melodifestivalen 2020, till Nöjeslivet.

Linda Bengtzing, 45, tävlar på lördag i andra deltävlingen i Melodifestivalen 2020. Artisten, som tidigare nått framgångar i tävlingen med moderna schlagerklassiker som ”Jag ljuger så bra” och ”Alla flickor”, startar med bidrag nummer fem i Göteborg: ”Alla mina sorger”.

Den nya låten är skriven av Yvonne Dahlbom, Jesper Welander, Adam Jönsson och Linda Bengtzing själv.

Melodifestivalen åker på turné genom hela landet för 18:e årgången i rad – och just landsbygdsfrågor är någonting som Bengtzing brinner för.

Nu går hon till attack – och skickar en känga till politikerna.

– Jag är så förbannad på det där att allting ska styras från Stockholm utan att man lyssnar på folk på landsbygden… Jag har ju sett det där på nära håll eftersom jag är uppvuxen på en liten ort som Gullspång. Att man ska rädda jorden, men samtidigt åka bil fyra mil för att kommer till återvinningen… Allt kan inte bygga på att man ska bo i Stockholm, säger Bengtzing till Nöjeslivet.

Linda Bengtzing: ”Jag tänker på de gamla…”

Linda Bengtzings hjärta klappar särskilt för de äldre på landsbygden, förklarar hon.

– Jag tänker på de gamla som inte kan gå samtidigt som mataffären finns ”70 mil” bort. Och för att beställa någonting måste man ha bank-ID, ja ens för att kunna finnas typ… Då ska de sätta sig vid en dator som de kanske inte har bra koll på. Självklart ska tekniken få komma, men har man sina släktingar 30 mil bort och måste få hjälp med det där blir det tufft. Det blir ett moment 22 i så många beslut, säger Linda Bengtzing.

Foto: Shutterstock

För tio år sen skapade Bengtzing rubriker när hon gjorde en gästspel och jobbade som allsångsledare under dåvarande Centerledaren Maud Olofssons miniturné. I dag förklarar artisten att hon är särskilt politiskt aktiv.

Linda Bengtzing tävlar i Melodifestivalen 2020 med ”Alla mina sorger”

Samtidigt menar hon att politikerna borde komma närmare medborgarna på landsbygden. Själv bor Bengtzing i dag i Stockholm, men hon skickar ändå en tydlig passning till landets lagstiftare i huvudstaden.

– Man kanske borde öppna ögonen lite mer, våga prata med folk, säger Bengtzing och fortsätter:

– Jag är väl medelinkomst och kan väl göra lite som jag vill. Men det betyder ju inte att jag inte ser hur människor i hela landet påverkas av beslut som tas i Stockholm.

Du känner fortfarande starkt för landsbygden?

– Ja, Gud ja. Du vet väl vad det heter, man kan ta flickan ur landet men inte landet ur flickan…

På lördag står Linda Bengtzing alltså åter på scen i Mello! Då tävlar hon med bidraget ”Alla mina sorger” – direkt från Göteborg klockan 20.00 i SVT1.

Minns ni hur det såg ut år 2006 när Linda Bengtzing tävlade med låten ”Jag ljuger så bra”?

Håller du med Linda Bengtzing i kritiken mot politikerna? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

TV: Pensionärer demonstrerar utanför riksdagen