Lisa Ajax sätter ner foten – fått nog efter kritiken om sin gravida kropp: ”Gjort mig så ledsen…”

Lisa Ajax

Foto: Instagram, Johan Nilsson / TT

Lisa Ajax briljerade i Melodifestivalen och tog sig direkt till final efter första deltävlingen med sitt bidrag ”Awful Liar.”

Men efter tävligen har den gravida sångerskan reagerat på alla de negativa kommentarer hon fått om sin kropp.

– Det här har verkligen gjort mig så ledsen och arg under veckan, skriver hon på sin Instagram.

Lisa Ajax klev rakt in på scenen i Melodifestivalen och visade minst sagt vad hon går för.

25-åringen knep direkt en finalplats och är nu med i fajten om att kamma hem den prestigefyllda vinsten och få representera Sverige i Eurovision Song Contest.

MALMÖ , SVERIGE 20240202 Lisa Ajax vid fredagens artistpresentation och intervjuer i Malmö Arena inför deltävling 1 av Melodifestivalen 2024. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

Lisa Ajax om kroppshetsen efter Melodifestivalen

Men i samband med tävlingen har hon också fått många oönskade och elaka kommentarer på sina sociala medier gällande hennes kropp.

”Under veckan har jag fått läsa kommentarer om vad jag borde och inte borde göra nu när jag är gravid. Som att jag själv har noll koll. Många kommentarer om min kropp också, jag som ändå trodde att jag skulle få slippa kroppshat nu när jag är gravid. Men nej, tydligen blev det bara värre,” skriver hon på sin Instagram.

Hon förklarar att hon kan vet att barn och tonåringar på exempelvis TikTok skriver saker som inte är passande. Något hon lärt sig att försöka ignorera.

”Men när det kommer en kommentar från en vuxen man som är kulturchef på en stor tidning att ’det står en höggravid tolvåring och sjunger i min tv’ då undrar jag verkligen vart det gått fel? Jag blir verkligen mörkrädd och så otroligt besviken. Sitter man på en viss position behöver man också ta ansvar för vad man skriver på nätet, och hur det kan påverka någon,” skriver hon.

”Har verkligen gjort mig så ledsen”

Hon fortsätter med att ifrågasätta vad anledningen är till att människor skriver så respektlösa saker.

”Har vi tappat det så hårt att vi inte längre har respekt för en gravid kvinna och hennes kropp som skapar ett nytt liv? Och kan vi låta den gravida få bestämma vad den orkar och inte orkar göra? Att stå på scen är en stor del av mitt jobb och något jag gjort under många många år, min kropp är van och min kropp orkar,” skriver hon och fortsätter:

”Förlåt, men det här har verkligen gjort mig så ledsen och arg under veckan så jag kände verkligen att jag behövde få skriva av mig. Så många fina människor som skriver så kärleksfulla saker till mig därute, jag ser er mest!! Tro mig! Jag önskar bara att alla kunde tänka som ni gör.”

Vi backar dig, Lisa! Du är fantastisk!

Exit mobile version