Lisa Miskovskys okända hälsokamp – bryter tystnaden om svåra tiden: ”Fick blödningar…”

Lisa Miskovsky snuvades på finalplatsen i lördagens Melodifestival – men nådde semifinal.

Nu berättar sångerskan om den svåra hälsokampen i Avicii Arena.

– Jag fick inte sjunga på jättelång tid, säger Lisa Miskovsky till Aftonbladet.

I helgen tävlade Lisa Miskovsky, 46, i Melodifestivalens tredje deltävling med låten ”Best to come”. Hon var dessutom väldigt nära att knipa en finalplats och omröstningen var minst sagt dramatisk.

Tävlingen avgjordes i sista stund, men när den sista tittargruppens (16-29-åringar) röster avlämnats petades Miskovsky från finalplatsen. Hon skickades i stället till semifinal tillsammans med Cazzi Opeia och låten ”I can’t get enough”.

Till final gick i stället Anders Bagge med ”Bigger than the universe” och Faith Kakembo med ”Freedom”.

Lisa Miskovsky
Foto: SVT

Borde gått till final enligt tittarna

Nöjeslivet har tidigare skrivit om att tittarna riktade kritik mot SVT och det nya röstningssytemet. Många reagerade på att Lisa Miskovsky fick höga poäng av alla andra tittargrupper förutom en och därmed blev snuvad på sin finalplats.

Efter dramat i SVT reagerade många av tittarna och ventilerade sin besvikelse över att Lisa Miskovsky inte gick vidare på SVT:s sociala medier.

SVT bemötte kritiken och Anette Brattström, producent på SVT och Melodifestivalen, berättade för Aftonbladet att alla siffror stämde.

Lisa Miskovsky
Lisa Miskovsky i Melodifestivalen 2022- Foto: Fredrik Sandberg / TT

Hade blödningar på stämbanden

Men det var inte självklart att Lisa Miskovsky skulle kunna ställa sig på scenen i Avicii Arena.

Aftonbladet var först med att rapportera om att Miskovsky haft en tuff period under pandemin, där hon var nära att behöva operera sina stämband.

– Jag fick blödningar på båda sidorna av stämbanden, så jag fick inte sjunga på jättelång tid. Sedan när de läker så blir det ärr och då vet man inte om man måste operera eller inte, så det var en väldigt jobbig tid, säger Lisa Miskovsky till Aftonbladet.

Miskovsky berättar att hon fick hjälp av sin sångpedagog för att ta sig igenom den svåra tiden. Men som tur var fick artisten tillbaka sin röst innan Melodifestivalen.

– Vi har kämpat oss igenom det här, och så fick jag tillbaka min röst, och så står man här. Det har varit en ganska speciell resa, säger hon till Aftonbladet.

Nu får Lisa Miskovsky sikta in sig på kvalet i semifinalen om två veckor i Friends Arena.

Vi hoppas att du har det bästa framför dig, Lisa! Tycker du hon borde gått direkt till final?