LÖFSTRÖM: Därför är Jan Johansen en utmärkt ersättare till Thorsten Flinck

Jan Johansen ersätter Thorsten Flinck i Melodifestivalen 2020.

Det meddelade SVT på måndagen.

– Med tanke på vilket fint mottagande han fick i lördags på mellanakten av publik och tv-tittare så gissar jag att SVT känt att han är ett säkert kort att sätta in nu med så här kort varsel, säger Nöjeslivets Melodifestivalexpert Emil Löfström som är en av profilerna i podcasten ”Schlagervännerna”.

Det var på söndagen som årets första stora schlagerbomb slog ner i medierna. SVT meddelade att artisten Thorsten Flinck sparkas ut från tävlingen – efter att han står åtalad.

– Vi beklagar detta djupt. Vi hade verkligen velat se Thorsten Flinck på Melodifestivalens scen på lördag. Men eftersom han är mitt i en pågående rättsprocess kan vi inte låta Thorsten Flinck medverka som tävlande, sade Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen.

Schlagervännerna Emil Löfström expert Newsner
Emil Löfström är en av programledarna i podcasten ”Schlagervännerna” och expert på Melodifestivalen. Foto: Privat

Nu står det klart vilken artist som kommer att ersätta Flinck och sjunga bidraget ”Miraklernas tid” på lördag.

Det blir veteranen Jan Johansen.

Nöjeslivets Melodifestivalexpert Emil Löfström, känd från podcasten ”Schlagervännerna”, hyllar valet av ersättare.

– Jan Johansen är ett utmärkt val. Jag vet att han varit nära flera år i rad att få vara med och tävla men alltid fallit bort i sista gallringen, säger Nöjeslivets Melodifestivalexpert Emil Löfström, känd från podcasten ”Schlagervännerna”.

SE ÄVEN: Stor och exklusiv intervju med folkkära artisten Nanne Grönvall! Hon berättar allt i ”Schlagervännerna” som finns att lyssna på här!

Jan Johansen hyllas efter comebacken i Melodifestivalen 2020: ”Fint mottagande”

Johansen gjorde comeback redan i lördags som mellanakt i Melodifestivalen – då han sjöng en duett tillsammans med programledaren Linnea Henriksson.

– Med tanke på vilket fint mottagande han fick i lördags på mellanakten av publik och tv-tittare så gissar jag att Karin Gunnarsson och Christer Björkman på SVT känt att han är ett säkert kort att sätta in nu med så här kort varsel, säger Löfström.

https://www.facebook.com/svtmelodifestivalen/photos/a.668635866515254/3051206528258164/?type=3&theater

Hon kunde ha ersatt Flinck

Enligt Löfströms uppgifter hade SVT även matchat en annan artist med låten.

– Jag har hört att Regina Lund också fört samtal med Karin och Christer att framföra låten ”Miraklernas tid”.

Lyssna på exklusiv intervju med artisten Nanne Grönvall i ”Schlagervännerna” här!

Jan Johansen har nu blott sex dagar på sig att göra sig redo inför tävlingen i Göteborg på lördag. Då går han ut som bidrag nummer två med låten ”Miraklernas tid”, skriven av Thomas G:son.

– Med tanke på hur mycket publicitet det här har fått på bara en dag, så är det här guldläge för Jan Johansen att ta sig an detta, säger Löfström.

Jan Johansen vann 1995 med ”Se på mig”

Jan Johansen tävlade senast i Melodifestivalen år 2003 – då tillsammans med Pernilla Wahlgren och ”Let Your Spirit Fly”. 1995 vann han schlagern och kom trea i Eurovision Song Contest med klassikern ”Se på mig”.

https://www.facebook.com/svtmelodifestivalen/photos/a.668635866515254/3053579554687528/?type=3&theater

Håller du med Emil? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

TV: Länderna med flest segrar i Eurovision