Magnus Carlssons bekännelse – därför ratar han Melodifestivalen: ”Då är det livsfarligt”

Med åtta gånger i Melodifestivalen i bagaget är Magnus Carlsson en väl retunerad artist i tävlingen. Inför årets tävling hade han låtar på gång, men drog sig sedan tillbaka från att medverka i tävlingen. Nu avslöjar han varför.

– Det började luskas om att jag skulle vara med i Melodifestivalen ja, och det var på g, säger han till Aftonbladet.

Han har just nu fullt upp med sin egna show ”Från Barbados till Gamla Stan”, men det är i ett annat sammanhang vi saknar Magnus Carlsson i.

Det har gått fyra år sedan vi fick se Magnus Carlsson i Melodifestivalen med låten ”Möt mig i Gamla stan”. Sedan dess har det varit en lång väntan att få se folkkära artisten få återvända till tävlingen.

Med åtta gånger i Melodifestivalen är han helt klart en rutinerad artist i tävlingssammanhanget. Även för årets omgång var artisten tänkt att medverka, men drog sig plötsligt ut.

I en intervju med Aftonbladet berättar han om anledningen.

– Det började luskas om att jag skulle vara med i Melodifestivalen ja, och det var på g. Jag fick låtar från SVT och från alla håll och kanter. Men det klickade inte helt hundra, säger Magnus Carlsson.

”Då är det livsfarligt”

Han berättar vidare vad det var just med låtarna som fick honom att backa.

– Jag fick inte den magkänsla som jag alltid har fått genom alla år på mina låtar, så då är det livsfarligt. Nej, då hoppar jag över. Jag hade två låtar som jag kände att dem där skulle kunna bli riktigt bra. Men nu får jag använda dem på andra håll men inte i Melodifestivalen, säger han.

View this post on Instagram

A post shared by MAGNUS CARLSSON (@magnus_cson)

Tipset till deltagarna

Snart är det dags för andra deltävlingen av Melodifestivalen i Malmö och Magnus passar på att skicka ett tips till de andra deltagarna.

– En Melodifestival vecka är så extremt tidspressad och du gör så otroligt mycket intervjuer. Och du bara springer mellan olika stationer. Så tipset är till dem som tävlar är att försök njuta och andas. För när du kommer ur den där bubblan, så sätter man sig ner och tänker: Vad sjutton var det som hände? Man blir tom på sätt och vis, men det är mest chocken över vad som hände, säger han.

Du har så rätt Magnus! Man ska alltid gå på magkänslan. Tryck på gilla-knappen om du saknar Magnus Carlsson i Melodifestivalen!

LÄS MER: Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/fABLG4LD60O65bXopqZq1S0EkVRkVrODY2FqRjMCbtnKaD3Td86DnkMZUL1Wev91?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]