Måns Zelmerlöws ärliga ord bakom kulisserna – efter storslagna hyllningen till Björkman i Melodifestivalen 2021

Vilken show!

Måns Zelmerlöw, Shima Niavarani och Christer Björkman delar på programledarskapet.

Och de bjöd på en magisk schlagershow i finalen. På en pressträff på fredagen berättade de om förberedelserna.

– Vårt tema bygger på att vi representerar väldigt mycket olika saker i programmet och på något sätt försöker ge någonting för alla, men kanske också inget för någon, säger Shima Niavarani på en pressträff.

Måns Zelmerlöw fyller i;

– Att våra olikheter är en styrka, tror jag det kommer handla om, säger Måns.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Christer Björkman förklarar att det viktiga är att allt slutar i ett crescendo: att skicka en vinnare till Eurovision.

– Och att det ändå i slutändan ändå är olikheterna som ska förenas runt en låt, och att den låten allra helst också ska vinna i nästa steg, Eurovision Song Contest. Där finns det ett tydligt fokus, skulle jag säga, säger Christer Björkman.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Han gör sin allra sista Melodifestivalsändning under lördagskvällen – och berättar att det känns vemodigt.

– Det är väl egentligen först den här veckan som de tankarna har tillåtits komma fram. Det är lite både härligt och vemodigt, så klart. Jag får en soft avrundning efter genom att förbereda vinnaren för Rotterdam och sen avsluta med att också vara i Rotterdam med den som vinner på lördag.

– Med en Eurovision-vinst, det räknar jag ju iskallt med att det ska bli, så det gäller att alla röstar rätt nu, på lördag, säger Christer och skrattar.

Shima Niavarani vill att showen ska bli ett värdigt ”hejdå” till Björkman.

– Vi vill så klart att det ska kännas lite som en present till Christer också inför att det är hans sista, att vi går ut med bravur. För min del har jag inte haft något med Melodifestivalen att göra, utan dyker in i hans sista dag med i den sista Mello som Christer är delaktig i och ”hejdå”, säger Shima Niavarani. 

Måns instämmer.

– Det känns väldigt hedersamt att ha fått frågan om att göra det här sista programmet. För så mycket som Christer faktiskt har betytt för den här tävlingen, och för mig också som artist. Det är ju det här programmet som byggt min karriär någonstans. Jag är väldigt tacksam att jag fick frågan, säger Måns Zelmerlöw.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Vilken härlig show! Vad tycker ni om årets Melodifestival-final? Skriv gärna en kommentar!