Foto: TT

Måns Zelmerlöws känslosamma besked inför finalen i Melodifestivalen 2021– ärliga orden till tittarna

Måns Zelmerlöw gör comeback på Melodifestivalscenen.
Nu berättar den folkkäre artisten hur han ska säkra finaldramat – i Christer Björkmans sista show.
– Det känns väldigt hedersamt att ha fått frågan om att göra det här sista programmet, säger Zelmerlöw på en pressträff.

Måns Zelmerlöw, 34, är tillbaka i Melodifestivalen. Sex år efter hans storslagna seger med bidraget ”Heroes” för Sverige i Eurovision Song Contest i Wien 2015.

Den här gången som programledare tillsammans med komikern och skådespelaren Shima Niavarani, 35. Inför direktsändningen fick Zelmerlöw frågor på pressträffen om hur duon kommer säkra dramatiken i finalens absoluta crescendo. Nämligen slutredovisningen av rösterna och vinnaravslöjandet i direktsändningen.

– Jag som älskar sport och tävling tror jag att det inte kommer bli annat än spännande. Jag kommer att dra ut på det, och dra ut på det, och dra ut på det. Så att, jag känner mig väldigt trygg i att folk kommer få hänga med och jag kommer referera till precis vad som händer. Det kommer bli väldigt bra och spännande, säger Måns Zelmerlöw på en presskonferens när Aftonbladets utsände ställde frågan.

Foto: Naina Helén Jåma / TT

Shima Niavarani: ”Vill att det ska kännas som en present till Christer”

Shima Niavarani gör sin första insats i Melodifestivalsammanhang samtidigt som Christer Björkman gör sin sista sändning.

– Vi vill så klart att det ska kännas lite som en present till Christer också inför att det är hans sista, att vi går ut med bravur. För min del har jag inte haft något med Melodifestivalen att göra, utan dyker in i hans sista dag med i den sista Mello som Christer är delaktig i och ”hejdå”, säger Shima Niavarani.

Måns Zelmerlöw passar också på att hylla Björkman efter hans över två decennier långa jobb med Melodifestivalen. Han blir känslosam när han talar om SVT:s schlagergeneral.

– Det känns väldigt hedersamt att ha fått frågan om att göra det här sista programmet. För så mycket som Christer faktiskt har betytt för den här tävlingen, och för mig också som artist. Det är ju det här programmet som byggt min karriär någonstans. Jag är väldigt tacksam att jag fick frågan, säger Zelmerlöw.

STOCKHOLM 20210311 Programledarna fr v Christer Björkman, Shima Niavarani och Måns Zelmerlöw under en pressträff inför lördagens final i Melodifestivalen. Foto: Henrik Montgomery / TT

Björkmans slutbesked om Melodifestivalen: ”Vi ska titta framåt”

Enligt Christer Björkman var just kombinationen Zelmerlöw-Niavarani förstahandsvalet när SVT letade programledare till den stora finalen.

Han gör sin sista insats i den svenska Melodifestivalen i finalen 2021. År 2002 tog Björkman över rollen som exekutiv producent för tävlingen – och sedan dess har Mello ökat i popularitet. I dag samlar den miljontals tv-tittare på lördagarna – och under Björkmans ledning har Sverige tagit hem två Eurovisionsegrar. 2012 med ”Euporia” (Loreen) och 2015 med ”Heroes” (Måns Zelmerlöw). På pressträffen meddelade Björkman att han kommer att vara involverad som vanligt i den svenska truppen som åker till Eurovision Song Contest i maj. Då hoppas han på en ny seger – som i så fall skulle bli Sveriges sjunde, en historisk siffra som bara Irland kan mäta sig med i ESC-sammanhang.

– Jag är oerhört stolt att det är just de här två som är här, för det var verkligen det jag önskade när vi satte ihop den här dramaturgiska bågen över de här sex veckorna. Ska väl bara tillägga då att ja, det kommer märkas ibland att det är sista programmet för mig. Men slutsatsen är också att det ska leda framåt. Det finns en tid efter det här, och den ska bli ännu bättre, ännu starkare och vi ska absolut titta framåt också, säger Björkman på en pressträff.

Melodifestivalens final avgörs lördag 13 mars klockan 20.00 i SVT1.

Nu hjälps vi alla åt att skriva våra uppmuntrande kommentarer för att tacka Christer efter alla dessa år. Visst hoppas vi på en dramatisk och härlig finalshow? Skriv en kommentar och dela vidare på Facebook.

Här är startfältet i finalen av Melodifestivalen 2021:

1.      Danny Saucedo – Dandi dansa

2.       Klara Hammarström – Beat Of Broken Hearts

3.       Anton Ewald – New Religion

4.       The Mamas – In The Middle

5.      Paul Rey – The Missing Piece

6.       Charlotte Perrelli – Still Young

7.       Tusse – Voices

8.       Alvaro Estrella – Baila Baila

9.  Clara Klingenström – Behöver inte dig idag

10.   Eric Saade – Every Minute

11.  Dotter – Little Tot

12.   Arvingarna -Tänker inte alls gå hem