Mariette Hansson sätter ner foten efter Melodifestivalen: "Mobbar"
Mariette

Mariette sätter ner foten efter Melodifestivalen – ryter ifrån: ”Vuxna människor som mobbar”

Mariette Hansson har haft fullt upp med Melodifestivalen senaste tiden och som många vet är scenen den plats där stjärnan hör hemma.

I veckan satte hon dock ner foten på sin Instagram och kritiserade människors elaka ord.

– Fokusera på rätt saker istället, skriver artisten på Instagram.

Mariette Hansson är idag en riktigt erfaren Melodifestivalenartist.

Prinsessan Diana: Vad var det egentligen som hände? Vem bar skulden? Och vad blev hennes sista ord? Lyssna på Nöjeslivets nya podcast här:

Hennes starka scennärvaro, fina röst och härliga personlighet har gått rakt in i hjärtat på många ute i de svenska hushållen.

mariette hansson
Mariette Hansson under SVTs presentation av de artister som skulle tävla i Melodifestivalen 2020. Foto: Jonas Ekströmer / TT

När hon bekräftade att hon skulle ställa upp i tävlingen för femte gången nu i vår var det därför många som tyckte att det var fantastiskt roligt.

I hennes kommentarsfält på Instagram delade många med sig av hur förväntansfulla de var inför att se hennes bidrag.

”Jag har längtat efter detta”

”Så spännande det ska bli”

”Redan nu hejar jag på dig och din låt!!! Lycka till!!!”

Kritiserar agerandet efter Melodifestivalen

Och att artisten själv valt att ställa upp i Melodifestivalen flera gånger om vittnar ju om hur pass roligt hon själv också tycker att det är.

Mariette Hansson
Direkt från rep deltävling 4. Bidrag 4 One Day. Foto: Alma Bengtsson/SVT

Men efter hennes deltävling i Malmö kritiserade hon även tonen som hon upplevde i sociala medier.

”Melodifestivalen är en fantastisk tillställning där vi samlas och sprider glädje. Jag tycker det är viktigt att vi alla får tycka olika. MEN kan vi inte bara skippa momentet där det klankas ner med elaka kommentarer gentemot oss artister? Vi gör det vi älskar och vill sprida våra budskap vidare i en annars grå värld. Har du ingenting snällt att säga så håll tyst eller ansök till Mello och gör det bättre själv,” skriver Mariette i en video på sin Instagram.

”Vuxna människor som mobbar. Lägg av och fokusera på rätt saker istället,” skriver hon till inlägget.

Följarnas stöd

I kommentarsfältet är det många som stöttar artisten och håller med om budskapet.

”Jaaa har man inte någon snällt att säga så ska man vara tyst – alltid. Du och din låt är fantastiska. Det är hårt konkurrens i år för det är många bra bidrag. Precis som det ska tycker jag. Heja heja”

”Tycker vårt samhälle har blivit helt galet. Och det kryper ner i åldrarna. Har man inget snällt att säga så ska man vara tyst. Tycker man inte något är bra kan man byta kanal eller stänga av.”

”Men vad sjutton det finns så mycket negativa och elaka människor. Strunta i dem de är verkligen inte värda det. Din låt är fantastiskt och du gjorde ett jätte bra framträdande på mello. Tack för att du ändå fortsätter att sprida kärlek. Kärlek vinner över hat”