Mello-aktuella Rebecka Karlssons starka ord om kampen mot nättrollen: ”Tog bort min livsglöd”

Hon tog silverplatsen i Idol 2016 och var redan i ung ålder med i Talang. Men trots en stor talang och röst, har hatet fått den nu 18-åriga Rebecka Karlsson att söka revansch i Melodifestivalen. Efter hatiska kommentarer om att hon borde ge upp sin sångkarriär har hon nu fått en nytändning.

– De kommer aldrig kunna ta det från mig, gör dem det är det som om de tar bort min livsglöd, säger Rebecka Karlsson till Nöjeslivet.

 

Att bara vara ung kan tungt var nog. Det är mycket man ska ta reda på om sig själv och vem man vill bli.

För Rebecka Karlsson som idag är 18 år, har det varit en tuff kamp. Redan som barn var hon med i ”Talang”, och 2016 tog hon tittarna med storm när hon knep sin andraplats i ”Idol”, och förlorade då mot Liamoo.

Sedan dess har det varit tungt för Rebecka. Utfrysning i skolan och näthat har gjort att hon söker revansch – i Melodifestivalen med låten ”Who I Am”

– Låten är väldigt personlig. Det handlar om min uppväxt och vad jag gått igenom. Folk har sagt att jag aldrig kommer lyckas, att jag ska sluta med min artisteri. Det har gjort mig väldigt ledsen att höra att jag ska sluta med något jag älskar. Men de kommer aldrig kunna ta det från mig, gör dem det är det som om de tar bort min livsglöd, säger Rebecka Karlsson till Nöjeslivet.

Rebecka Karlsson berörde många under hennes medverkan i Idol. Men under tiden fick hon också mycket hat. Foto: TV4/Youtube

”Grät extremt mycket”

Enligt Rebecka Karlsson började hatiska kommentarerna om henne komma redan vid fjorton års ålder. Men det blev som värst under ”Idol” tiden då synpunkter på hennes utseende började komma allt mer.

– Det var jättejobbigt, jag grät extremt mycket. Det var massa mammor som kommenterade mitt utseende och kallade mig ful, tjock och att jag sjöng dåligt. De borde ju vara förebilder för sina barn.

Hatet blev till slut så mycket att Rebecka valde att ta en bild av en konversationen från Flashback, där enligt Rebecka, en man kommenterade hennes utseende.

View this post on Instagram

Det här kommer från Flashback forum! Jag fick en länk skickad till mig och fick läsa detta. Tog inte med alla kommentarer, det hade inte fått plats. Det här är en utav det mest kvinnoförnedrande sidor jag har sett i hela mitt liv. Vi blir både kroppsligt värderade och sexuellt kränkta om vad dem vill gör med oss. Denna sida borde plockas ner, allting som står om massa olika oskyldiga människor.. bland annat Zara Larsson och betydligt fler kvinnor blir nedtryckta här och inte bara av män utan andra kvinnor också! Kom igen tjejer, vi borde stötta och stå upp för varandra och inte kränka varandra! Alla kvinnor borde egentligen vara feminister, stå upp för våra rättigheter! Jag är så stolt över mig och min kropp, jag tycker om mig själv och vägrar att ta åt mig sån här skit. Jag tror jag pratar för alla kvinnors rätt när jag säger att " Nu räcker det"!!! Xoxo / R #girlpower#womans#rights

A post shared by REBECKA (@rebeckaeloise) on

Vill föra fram budskap

För Rebecka Karlsson har den tuffa tiden gjort att självförtroendet har fått sig en törn, men att genom hennes låt i Melodifestivalen, vill hon föra fram ett viktigt budskap.

– Det kvittar vad de sagt till mig. Jag står här idag och det är budskapet jag vill föra fram till vuxna och barn, säger Rebecka Karlsson.

Utfryst i skolan

Men förutom näthat har också tiden i skolan varit en tuff tid. Rebecka Karlsson som nu går sista året i gymnasiet, får inget stöd i skolan.

– Skolan har väl försökt i det de kan, men jag blev dåligt behandlad i skolan. Jag blev mycket utfryst när jag sätter mig vid ett bord, så flyttar de snabbt på sig. Jag har alltid mått dåligt och illa över att gå till skolan. Jag trodde att när jag väl började gymnasiet skulle det förändras, men det är sådär med vänner.

View this post on Instagram

Mello-veckan är igång! Taggad till ?

A post shared by REBECKA (@rebeckaeloise) on

Satsar allt på Melodifestivalen

Nu har Rebecka bara siktet på ett mål – att visa hatarna i Melodifestivalen vad hon går för.

– Jag satsar allt på Mello och att få bra betyg. Till sommaren tar jag studenten och flyttar ihop med killen.

View this post on Instagram

I am strong I am independent I am smart I AM A WOMAN! ??

A post shared by REBECKA (@rebeckaeloise) on

Hyllningen till kärleken

Och stödet från familjen och pojkvännen Tim har betytt oerhört mycket.

– Jag har aldrig haft en så bra kille som behandlar mig så bra som han gör. Han vill bara att jag ska må bra. Han är skälet till att jag inte hoppade av skolan utan istället sökte hjälp, säger Rebecka Karlsson och fortsätter:

– Min mamma är min bästa vän, eller rättare sagt min enda vän i hela livet. Hela denna dröm har varit min och hennes.

View this post on Instagram

Kärleken för dig är helt obeskrivlig!

A post shared by REBECKA (@rebeckaeloise) on

Ingen ska behöva vara med om det du har gjort Rebecka! Ingen ska känna sig utfryst eller bli mobbad för att man är precis den man är! Tryck på gilla-knappen för att skicka styrkekramar till Rebecka Karlsson!

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat