Mello-vinnarens hårda kritik mot artisterna – efter upptäckten: ”Ingen integritet”

Mello-vinnarens kritik mot artisterna i Mello. Foto: SVT/Youtube

Melodifestivalen, ett program som både älskas och hatas. Det risas och rosas och har gjort så i alla tider. Under årets omgång har Jon Henrik Fjällgren och Andreas Johnson anklagats för Avicii plagiat av samma låt: ”Without you”. Jon Henrik har även anklagats för att ha plagierat Axwell och Ingrossos megahit ”Sun is shining”.

Trots att de båda artisterna har vunnit tittarnas röster, då Jon Henrik har gått till final och Andreas tagit sig till Andra chansen.

Men Melodifestival vinnaren Benjamin Ingrosso är inte lika positivt inställd.

– Man kan faktiskt ta sig en runda till och försöka skriva det bättre. Jag kallar det lathet, säger Benjamin Ingrosso i podcasten ”Wahlgren och Wistam”, enligt Expressen.

Jon Henrik Fjällgren har anklagats för plagiat, nu kritiserar Mello-vinnaren Benjamin Ingrosso artistens låt. Foto: SVT/Youtube

Benjamin Ingrosso: ”Ingen integritet”

Benjamin Ingrosso vann hela tävlingen förra året och är även med i år, men som låtskrivare bakom Bisharas bidrag ”On my own”.

Artisten är även kusin till Sebastian Ingrosso som ligger bakom ”Sun is shining” som Jon Henrik anklagats för att ha stulit ifrån. Och likheten, enligt Benjamin är slående.

– Jag har en regel, för att låna något från en låt så måste det ha gått 20 år. Men skulle jag ta någonting som släpptes för tre månader sedan har jag ingen integritet, säger han i podcasten enligt tidningen.

Även Andreas Johnson får hård kritik av Ingrosso. Foto: SVT/Youtube

”Låtsas att man inte hört en av världens mest kända och spelade låtar”

Även Pernilla Wahlgren håller med om kritiken och säger att det är ”pinsamt” av Andreas Johnson att inte inse att hans låt är influerad av Tim ”Avicii” Berglings hit ”Without you”.

– Det är dumt i och med att Tim dog förra året. Han kan knappast reagera och säga: ”Hallå ni har snott delar av min låt”. Hur kan man då sitta och låtsas att man inte har hört en av världens mest kända och spelade låtar i år? säger hon enligt Expressen.

Vad tycker du? Detta är låtarna som Andreas Johnson och Jon Henrik Fjällgren anklagas att sno sina låtar ifrån.

https://www.youtube.com/watch?v=rXZzsvPFV6A

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat

Exit mobile version