Mellostjärnans kupp förbjuds av SVT — skulle kostat en halv miljon

Runt Melodifestivalen har SVT många säkerhetskrav för att det inte ska ske några olyckor i showen. Detta var något Sigrid Bernson var tvungen att ta hänsyn till när hon planerade sitt framförande till andra chansen. Hon kände att numret behövde maxas för att det var såpass länge sen hon gjorde sitt första framförande. Detta fick dock mothugg, skriver Aftonbladet.

Från Melodifestivalens första deltävling gick Sigrid Bernson vidare med sin låt ”Patrick Swayze”. Vid det här laget känner hon att numret behövde uppdateras för att det var länge sen svenska folket såg det.
– Vi ändrar lite i inledningen och slutet, där vi återkopplar lite till Patrick Swayzee-dansen. Mitt nummer öppnade hela festivalen och det var längesen. Vi kommer ha mycket mer fest och dans i numret och självklart har vi kvar lyftet, säger Sigrid, enligt Aftonbladet.

Ville ha en mer maxad show

Sigrid hade stora planer på att showen skulle bli så maxad som möjligt. Dessa planer gick dock inte helt igenom. Det hela handlade om att det var en säkerhetsfråga och att det skulle kostat alldeles för mycket pengar för produktionen. Hennes planer stoppades alltså av SVT på grund av att lokalen inte kunde hantera alla säkerhetsåtgärder som behövde göras i sådana fall. Detta visste inte Sigrid om sen innan.
– För min del räcker det med en lina men i tv-program i SVT ska det vara säkerhet, det ska och kopplas på remmar runt lår, mage och hals och nåt koppel. Det var svårt att få till snyggt i numret och det var dyrt. Det var det det föll på, säger Sigrid, enligt Aftonbladet.
Se det omtalade bidraget här nedan.

Hur tror du att det kommer gå för Sigrid på lördag? Dela gärna med dig av dina favoriter.