Ann-Louise Hansons starka hyllning till Lill-Babs – sjunger för sin förlorade vän i Melodifestivalen 2019

Ann-Louise Hanson sjunger om att mista en vän i Melodifestivalen 2019.

Med bidraget ”Kärleken finns kvar” vill hon sjunga för sin älskade Barbro ”Lill-Babs” Svensson – som lämnade landssorg efter sig när hon lämnade oss i april i år.

– Jag kommer sjunga för Barbro och alla andra. Vi är ganska många som har mist vänner, säger Ann-Louise Hanson till Nöjeslivet.

Ann-Louise Hanson har haft ett tungt år. I april gick hennes älskade vän Barbro Svensson bort och landssorg uppstod när den oerhört folkkära veteranen sörjdes.

Posted by Lill-Babs Official on Sunday, 27 May 2018

Ann-Louise Hanson sjunger ”Kärleken finns kvar” i Melodifestivalen 2019

När artisterna till nästa års Melodifestival presenterades i TV-huset i Stockholm på tisdagen var Hanson en av dessa. Bidraget heter ”Kärleken finns kvar”, och Ann-Louise kommer att sjunga för Lill-Babs.

– Det handlar om att mista en vän och det hopp man har i den här låten. Den ska försöka inge hopp till vem som helst som har förlorat en nära och kär vän. Men för mig betyder den mycket, mycket mer, säger Ann-Louise Hanson.

Ikväll på SVT1 kl 20Lill-Babs, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hansson var ute på en landsomfattande turné hösten 2017….

Posted by Lill-Babs Official on Tuesday, 15 May 2018

Med det temat tror jag väldigt många kommer att tänka på Barbro. Är det Barbro som låten handlar om?
– Det är Barbro som ligger bakom, självklart alltså. Men jag vill inte poängtera hela tiden att det är hon. Det vet jag ju här och det kommer folk att förstå, säger Ann-Louise, pekar på hjärtat och fortsätter:

Posted by Lill-Babs Official on Saturday, 1 October 2011

– Men jag vill också att det ska vara till vem som helst som mist en nära och kär vän. Jag kommer sjunga för Barbro och alla andra. Vi är ganska många som har mist vänner.

Hon medger att hon tror att det kan bli känslosamt att stå på Melodifestivalens scen – för 13:e gången, rekord – och framföra bidraget. Samtidigt är Ann-Louise en rutinerad artist som alltid ger allt för sin publik. En egenskap som även Lill-Babs var känd för.

Tre Tjejer aka Barbro – Siw – Ann-Louise före kvällens show.

Posted by Lill-Babs Official on Sunday, 3 July 2016

– Det kan det vara, det kan det vara. Men man är ju artist, då får man skärpa sig och försöka framföra låten så bra och fint som möjligt så att den når ut till alla människor.

Vad vill du förmedla med låten?
– Att det finns hopp. Och minnen som man lever på.

Bidraget ”Kärlekens finns kvar” har skrivits av Ann-Louise dotter, Josefin Glenmark-Breman, David Lindgren Zacharias och Olof Olsen – och att dottern står bakom bidraget har varit viktigt för artisten.

Ann-Louise Hanson tävlar i Melodifestivalen 2019 med bidraget "Kärleken finns kvar". Foto: Nöjeslivet
Ann-Louise Hanson tävlar i Melodifestivalen 2019 med bidraget ”Kärleken finns kvar”. Foto: Nöjeslivet

– Josefine har varit med och skrivit den och de har bollat idéerna med varandra sinsemellan och mig. ”Kan mamma stå för det här, kan mamma säga så?”. Josefin vet ju, hon känner ju mig väldigt väl. Till slut blev det precis som jag ville ha det.

Hur är det att jobba med sin dotter?
– Det är jättebra. Det är jätteroligt och hon är så duktig.

Här framför nära vännerna Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson en omskriven sång till Lill-Babs ära, ”Är du kär i mig ännu, Klas-Göran?”.

Jag tror vi alla kan skriva under på att vi förlorat någon som står oss nära. Att Barbro betytt mycket för Ann-Louise genom åren är givet och jag önskar nu henne all lycka i tävlingen med att framföra sin känslosamma låt.

STOCKHOLM 20181127 Ann-Louise Hansson kommer att tävla i Melodifestivalens fjäde deltävling i Lidköping. I dag presenterades samtliga artister som ska delta i Melodifestivalen 2019 under en pressträff på SVT. Foto: Jessica Gow / TT
STOCKHOLM 20181127. Ann-Louise Hansson kommer att tävla i Melodifestivalens fjäde deltävling i Lidköping. I dag presenterades samtliga artister som ska delta i Melodifestivalen 2019 under en pressträff på SVT. Foto: Jessica Gow / TT

Dela gärna vidare om du vill önska Ann-Louise lycka till.

LÄS MER: Allt du behöver veta om Melodifestivalen

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat