Melodifestivalen 2020: Därför avslöjar Linda Bengtzing sin bh-storlek: ”Alla människor får perfekta tuttar”

Linda Bengtzing brinner för att bryta normer kring kroppsideal.

Nu berättar Melodifestivalen 2020-aktuella artisten om viktiga budskapet hon fick – från dottern.

”Normal” är ett jävla dumt ord, säger Bengtzing till Nöjeslivet.

På lördagskvällen står Linda Bengtzing åter på Melodifestivalens scen. Då slår hon också ett rekord – som den artist som tävlat solo flest gånger. 15 år har gått sen succén med ”Alla flickor” – nu är det bidraget ”Alla mina sorger som gäller”.

Linda Bengtzing
Foto: Daniel Åhs Karlsson/Bengt Nyman (Wikimedia commons)

Hur hon ser på sitt schlagerrekord?

– Det får mig bara att fundera på hur gammal jag är (skratt). Men det är roligt att ha ett rekord. Och jag hoppas kunna stärka det. Egentligen skulle vilja vara med varje år, jag tycker verkligen om den här tävlingen, säger Bengtzing.

LÄS MER: Bengtzing ryter ifrån: ”Förbannad”

Hur är formen inför lördag?

– Jag skulle vilja påstå att den är glimrande. Det blir lite annorlunda den här gången, eftersom jag kommer att stå helt ensam på scen. Jag är ju gammal ”Wallmans”-artist och för mig har det varit år viktigt alla som är med i numret känner samma energi. Men så har Christer (Björkman) tjatat flera gånger om att han vill se mig stå där, som en ensam, stark tjej i ett snyggt nummer. Och i år var det inget snack, så blir det.

Linda Bengtzing om kroppsideal

Linda Bengtzing är mycket aktiv på sociala medier, framför allt fotoappen Instagram. Där skriver hon ofta om kroppsideal – och vikten att tycka om sig själv som man är.

För Nöjeslivet berättar Bengtzing att hon också talar om detta med sina barn.

– Ja, regeln är väl kanske att inte prata om det så mycket med barn. Det ska bara vara naturligt, att man inte sätter fokus på det.

Linda Bengtzing utvecklar genom några exempel:

– Man sportar för att det är bra för en själv, äter för att man är hungrig och så vidare. Allt går ut på att hitta balans. Man ska vara nöjd med de tuttar man har, lite sånt pratar jag om med Vera.

”Alla människor får perfekta tuttar”

Artisten drar sig till minnes då dottern fällde en kommentar som träffade mamma rakt i hjärtat. Och som får henne att åter tänka på vikten av att få vara sig själv.

– Hon var så fantastisk häromdagen när hon kom till mig och sa ”när jag blir stor vill jag ha så stora tuttar som du har mamma”. Och jag har liksom 70a-kupa vilket är minsta storleken. Det är så viktigt att tänka så, att de är anpassade efter din kropp. Alla människor får perfekta tuttar, säger Linda Bengtzing.

Bengtzing: ”Normal är ett så j-vla dumt ord”

– Klart jag känt mig ledsen någon gång, som när man blev kallad ”plankan” när man var liten. Då var det klart att man funderade. Men samtidigt tycker jag kroppsideal har blivit lite snett. Plötsligt ska man hylla alla som är stora, man kanske inte ska fokusera på en kroppsform utan mer på att man mår bra. Är jag missnöjd ska jag få vara det på Instagram, och är jag nöjd ska jag få vara det. ”Normal” är ett jävla dumt ord.

På lördag tävlar hon i Melodifestivalen 2020 med bidraget ”Alla mina sorger”. Under repetitionerna har Bengtzing framträtt i en magtröja, och tanken var först att det skulle bli så även på lördag.

– Då kanske någon säger att, en 45-åring ska inte ha det. Men då funkar jag som så att jag säger: ”Nähe då ska jag ha det”. Jag har burit två barn och det är lite skrynkligt. Då ska jag få ha det, sade Linda Bengtzing tidigare i veckan.

LÄS MER: Bengtzings missöde – efter Tommy Körbergs råd före schlagern

Men på fredagen avslöjades att artisten drabbats av ett missöde, hamnat i ett klädkaos dagen innan avgörandet – och tvingats slänga plagget eftersom det inte fungerade i bild. Nu återstår att se vad Linda kommer bjuda på i scenklädesväg på lördagen.

Stort lycka till på lördag, Linda!

Håller du med Bengtzing i det hon säger? Dela då gärna detta inlägg vidare!

TV: Artisterna som vunnit mest i schlagern