Elisa Lindström om framtiden – folkkära artistens ärliga ord efter första tiden som mamma

Hon är folkkär artist – men framför allt mamma.
Elisa Lindström, 29, sjunger för dottern och alla de som står henne närmast i Melodifestivalen 2021.
– Det är väldigt omtumlande att bli mamma, säger hon till Nöjeslivet.

För andra gången i karriären ställer sig Törebodadottern Elisa LindströmMelodifestivalens scen i SVT. I lördagens deltävling sjunger hon bidraget ”Den du är” som hon själv skrivit tillsammans med låtskrivarveteranerna Ingela ”Pling” Forsman och Bobby Ljunggren.

Elisa Lindström aktuell i Melodifestivalen 2021 med låten "Den du är". Foto: Stina Stjernkvist/SVT
Foto: Stina Stjernkvist/SVT

– Jag har gråtit när jag övat den. Musik öppnar upp hjärtat. Jag är ju också ganska nybliven mamma med allt vad det innebär, alla de stora känslorna. Låten handlar om att vara sann. Att våga vara den man är och det är ju Irma som är den styrkan, säger Elisa Lindström.

LÄS MER: Ann-Louise Hansons oväntade stöd till Elisa Lindström bakom kulisserna i Melodifestivalen 2021

En stor skillnad jämfört med när Elisa Lindström var med förra gången i Mellon för sju år sedan är att hon blivit mamma.

Elisa Lindström tillbaka i Melodifestivalen 2021

Den folkkära artisten fick en dotter för snart två år sedan tillsammans med maken Markus. Hon har bland annat skrivit en sång till henne som heter ”Irmas visa”. På lördagen tänker hon lite extra på alla som står henne nära när hon sjunger den smäktande balladen på schlagerscenen.

– Jag tänker på all kärlek jag har i mitt liv, alla fina människor, vänner och familj. Det har varit ett speciellt år, och man uppskattar verkligen dem som betyder något.

Hur har andra året som mamma varit för dig?
– Det är väldigt omtumlande att bli mamma. Det är så mycket stora känslor som kommer och som man ska förhålla sig till. Det har varit magiskt, jag kan inte minnas hur livet var innan hon kom. Att känna den totala kärleken… Jag är jättetacksam.

Har ni några planer på att utöka familjen?
– Det får vi se, det är ganska slitigt att ha småbarn. Jag njuter av Irma nu.

Framöver – utanför Mellodramatiken – hoppas Elisa Lindström att snön ligger kvar ett tag till.

– Jag har åkt skidor varje dag på vårt gärde. Det är skönt att snöra på sig pjäxorna och ge sig ut. Man har ju inte haft så mycket planer nu i och med corona, utan fått ta det som det kommer. Jag har vant mig lite och det är en befriande känsla att ta med sig när man jobbar i studion.

LÄS MER: Elisa Lindströms känslostorm bakom kulisserna – nu berättar hon

Elisa Lindström aktuell i Melodifestivalen 2021 med låten "Den du är". Foto: Jessica Gow/TT
STOCKHOLM 20200310 Elisa Lindström under en pressträff för 2020 års säsong av Sjärnornas Stjärna på TV4. Foto: Jessica Gow / TT

Dela gärna vidare inlägget för att önska Elisa Lindström lycka till med nya låten och Melodifestivalen 2021!