Foto: Annika Berglund/SVT & Henrik Montgomery/TT

Melodifestivalen 2022-finalisten John Lundviks pinsamma miss framför Victoria – nu berättar han

Skit händer ibland.
Fråga bara Melodifestivalen-finalisten John Lundvik, 39.
I Mix Megapol-programmet ”Gry Forssell med vänner” avslöjar han vad som egentligen hände bakom kulisserna före spelningen för kungafamiljen.

På lördag står han återigen i Melodifestivalens final. Artisten John Lundvik som slog igenom totalt med bidraget ”My Turn” 2018 och sen vann året därpå med ”Too Late For Love”, tävlar i år med låten ”Änglavakt”.

LÄS MER: Kritiken mot Lundvik i Mello-comebacken

När Lundvik nyligen var gäst i Mix Megapol-radioprogrammet ”Gry Forssell med vänner” var artisten på bjussigt humör och passade på att avslöja en lite pinsam händelse från karriären.

John Lundviks ärliga avslöjande – pinsamma händelsen framför Victoria

För programledaren Gry Forssell fick Lundvik berätta två historier – en sann och en osann. Därefter var tanken att Forssell skulle lista ut vilken som var vilken.

Foto: Annika Berglund/SVT

Den första historien som Lundvik berättade gick ut på att han vid ett tillfälle ska ha glömt sitt barn. Den andra storyn som Mello-vinnaren från 2019 (”Too Late For Love”) drog handlade om att han skulle ha gjort på sig innan han skulle uppträtt på Solliden inför kungafamiljen.

Det visar sig att den senare berättelsen är sann – varpå vilt jubel och skratt utbrister i radiostudion.

STOCKHOLM 20211220 Kronprinsessan Victoria under Svenska Akademiens årliga högtidssammankomst i Börshuset i Gamla stan. Foto: Henrik Montgomery / TT

– Det är ett av de där ögonblicken som man önskar att det fanns en knapp som man kunde trycka på så öppnade sig ett hål under marken, säger John Lundvik i radioprogrammet, enligt Expressen.

Den populäre sångaren berättar öppet och ärligt att bajsolyckan ska ha skett strax före framträdanden för bland andra kronprinsessan Victoria. Detta ska förstås ha varit osynligt för tittarna.

Lundvik som faktiskt också skrivit bröllopslåten ”When You Tell the World You’re Mine” till Victoria och prins Daniel, och som framfördes av Björn Skifs och Agnes Carlsson.

Lundvik hyllas: Roligaste jag hört på länge

Lundvik vill inte gå in för djupt på vad som egentligen skedde där på Solliden, men säger följande:

– Nu ska vi inte gå in på detaljer men det är inte ett ryggsläpp 2.0. Det är en liten sån där klassiker. En liten gul och en brun helt enkelt, säger Lundvik i radioprogrammet.

Programledaren Gry Forssell hyllar artisten för hans uppriktighet.

– Fy fan det är det roligaste jag hört på länge, säger Gry Forssell i programmet och intygar att hon tänker rösta på Lundvik i schlagerfinalen.

I finalen av Melodifestivalen 2022 tävlar 12 bidrag. Ett av dessa kommer baserat på folkets röster och en jury att ta hem segern och därefter bli Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest 2022. Lundvik går ut som nummer fyra på lördagskvällen.

Melodifestivalens final sänds på lördag 12 mars klockan 20.00 i SVT1.

Vem hejar du på? Skriv gärna en kommentar!