FOTO: TT Nyhetsbyrån

Morfars svåra kamp dagarna innan Benjamins seger i Mello-finalen – vårdades på sjukhus för sjukdomen

Bara dagar innan Benjamin Ingrosso stod som vinnare i Melodifestivalen 2018 fick familjen ett tufft besked.

Hans Wahlgren, Benjamins morfar, blev inlagd på sjukhus och gick igenom en svår kamp.

In i det sista var det osäkert om han skulle kunna se Benjamins seger i Mello-finalen.

 

 

 

I går fick en stolt och rörd Pernilla Wahlgren se sonen Benjamin Ingrosso vinna Melodifestivalen. Men det var inte det enda glädjebeskedet för Pernilla, för tidigare under dagen skrev hon på Instagram att pappa Hans Wahlgren äntligen var på bättringsvägen efter en lång sjukhusvistelse.

Vårdades på sjukhus dagarna innan Mello-finalen

Hans Wahlgren, 80, som befann sig i Spanien den senaste veckan, drabbades så hårt av influensan att han tvingades uppsöka sjukhus. Han var inlagd på sjukhuset i totalt sex dagar och försågs med både dropp och syrgas, men nu har han äntligen fått komma hem.
”Bästa nyheten i dag! Vår älskade pappa , morfar och farfar har fått komma hem från sjukhuset, efter att ha legat inlagd med dropp och syrgas på grund av av Influensa, bronkit och vatten i lungorna. Såå tacksamma och glada att han nu är på bättringsvägen och blir ompysslad hemma av vår kära mor!”, skrev Pernilla Wahlgren på Instagram.

Maken Christina Schollin berättar för att det var en mycket segdragen sjukdom och smärtsam tid för Hans.
–  Den är så segdragen, att hålla på och hosta i tre veckors tid, dag och natt, det tar på krafterna, säger hon till Aftonbladet.

Hann se Benjamins seger

Som tur var kunde morfar Hans skrivas ut från sjukhuset i tid så att han kunde se Benjamin tävla i finalen.
– Vi var så glada att han kunde skrivas ut från sjukhuset i går och kunde sitta och titta på Melodifestivalen, säger Christina Schollin till Aftonbladet.

Och givetvis blev morföräldrarna mycket stolta över att se barnbarnet ta hem segern i Mellon.
– Det här är en sån otrolig lycka för oss allihopa i hela familjen. Vi tycker att han är så värd den här segern, säger hon till sajten.

Så fint att Hans till slut hann se sitt barnbarn vinna Melodifestivalen! Gilla och dela för att gratulera Benjamin Ingrosso till segern!