Nanne Grönvall om oväntade kärleken: ”Starkare än någonsin”

Nanne Grönvall, 57, träffade kärleken på jobbet.

Nu berättar hon om sin livslånga kärlek till maken Peter – och livet som farmor.

– Kärleken är starkare än någonsin i dag, säger Nanne till Nöjeslivet.

Nanne Grönvall gör på lördagskvällen sin åttonde start som artist i Melodifestivalen – och få andra kan matcha hennes facit i tävlingen.

1996 blev det seger med gruppen One More Time (”Den vilda”) och 2005 var hon svenska folkets favorit att vinna – men slutade på en neslig andraplats med ”Håll om mig” sedan jurygrupperna gett segern till Martin Stenmarck och ”Las Vegas”.

Vid sin sida under alla år – både på schlagerscenen och utanför densamma – har hon haft maken Peter.

Årets bidrag ”Carpool karaoke” i Melodifestivalen 2020 har de skrivit tillsammans.

– Det är jättemysigt att jobba ihop! Det är 34 år sen vi var med första gången med ”Eldorado”. Vi har gått igenom några melodifestivaler tillsammans, säger Nanne Grönvall till Nöjeslivet.

STOCKHOLM 20191126 Nanne Grˆnvall och Peter Grˆnvall under SVTs presentationav de artister som ska t‰vla i Melodifestivalen 2020. Foto: Jessica Gow / TT kod 10070

Det gifta paret har nu varit tillsammans i över 30 års tid – men det var inte kärlek vid första ögonkastet.

Duon träffades via musiken då de bildade poptrion Sound of Music till tillsammans med Angelique Widengren. Då var Peter och Angelique ett par, samtidigt som Nanne var i ett annat förhållande.

Men efter några år, när både Peter och Nanne gått skilda vägar från sina respektive förhållanden, började de träffas – och kärleken växte fram. Det var starten på en livslång saga.

Vad som är hemligheten bakom deras starka kärlek, och vad har Nanne egentligen för råd till andra par? Vi ställde frågan till schlagerveteranen:

MALMÖ 20200221 Nanne Grönvall (bidraget Carpool Karaoke) efter fredagens genrep inför deltävling fyra av Melodifestivalen i Malmö Arena i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT

– Det är naturligtvis en grundkärlek och sen att man tar sig igenom kriser tillsammans och bestämmer sig för att kämpa vidare. Sen är vi olika. Vi har haft tiden att hitta rätt. Men det är klart, man är i en fas utav 33 år som vi har varit ihop nu, och jobbat tillsammans i 40 år. Det tog lite tid och sa inte klick direkt. Men rådet är väl att man kämpar på även i faser som är tuffare, säger Nanne Grönvall.

LÄS MER: Nanne Grönvall om sin svärfar Benny Andersson

Nanne Grönvall om kärleken till maken Peter: Starkare än någonsin

Hon utvecklar – och hyllar sin älskade make:

– När vi väl kämpat igenom de tuffa faserna är vi ännu starkare tillsammans. Vi har levt halva våra liv tillsammans och känner varandra utan och innan. Vi pratar om allt. Kärleken är starkare än någonsin i dag, skulle jag säga, säger Nanne om sin make Peter som hon alltså skrivit årets bidrag ”Carpool karaoke” tillsammans med.

De har två barn ihop, Felix Grönvall och Charlie Grönvall som båda faktiskt varit med i Melodifestivalen (2014 med gruppen Little Great Things och bidraget ”Set Yourself Free”). Nanne har också en son sedan ett tidigare förhållande.

Charlie har dessutom deltagit i TV4:s ”Idol” med framgång – men bandet som tävlade i schlagern för sex år sen ligger på is. På frågan vad Charlie och Felix gör i dag svarar Nanne:

– Just nu så är det som så att Felix har blivit pappa för ett och ett halvt år sen, så vi har blivit farmor och farfar. Han pluggar kombinerat med fullt fart därhemma med lille Hugo. Charlie håller på och skriver låtar och jobbar som förskolelärare, säger Nanne.

Nanne Grönvall om livet som farmor

Charlie Grönvall är dessutom klar för rollen som Hasse Carlsson i rockmusikalen om kultbandet Noice (”Du lever bara en gång”). Den har premiär 2 oktober 2020 på Lilla Cirkus i Stockholm.

– För mig som växte upp med Noice är det supercoolt att Charlie nu ska spela i den. Men Charlie visste inte mycket innan, utan frågade mig vilka Noice var. ”Va vet du inte vilka noise är?”, reagerade jag. Sen ringde han tillbaks efter att ha lyssnat på deras musik och sa, ”shit mamma, vad bra det här är!”. Haha.

MALMÖ 20200221 Nanne Grönvall (bidraget Carpool Karaoke) under fredagens genrep inför deltävling fyra av Melodifestivalen i Malmö Arena i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT

Hur är du som farmor?

– Hopplös! Haha, nä jag bara skojar. Jag är nog som de flesta, det är så mycket kärlek. Så det är så fantastiskt. Det är ju många som säger att ”åh att få bli farmor och mormor, det är livets efterrätt”. Nu förstår jag verkligen vad de menar. Man är barnvakt, får låna dem och lämna tillbaks när de har för många vakna nätter, haha. Man har ju gjort det där med tre barn och varit uppe på nätter. Det är superhäftigt att vara farmor.

Nanne Grönvall går ut med startnummer tre i Melodifestivalen 2020:s deltävling 4 i Malmö Arena lördag 22 februari.

Stort grattis till er kärlek, Nanne och Peter! Dela gärna vidare för att önska dem all lycka.