Nu är det klart: De leder Melodifestivalen 2019

Nu är det klart vilka som blir programledare för Melodifestivalen 2019.

Det blir Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Eric Saade som leder den stora folkfesten.

Redan för en vecka sedan avslöjades att Marika Carlsson var en av programledarna till Melodifestivalen 2019. Nu står de klart vilka andra som får det prestigefyllda uppdrag.

Marika Carlsson får sällskap av Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, och Eric Saade, enligt ett pressmeddelande från SVT.

Foto: Janne Danielsson/SVT

-–Det kändes helt rätt i maggropen att tacka ja i år. Sen jag ledde programmet 2012 har jag ju samlat på mig ofantligt mycket mer programledarerfarenhet som det känns skönt att kunna bidra med. Jag längtar! säger Sarah Dawn Finer i ett pressmeddelandet från SVT.

Eric Saadee är också förväntansfull över det nya uppdraget.

– Att få leda Melodifestivalen känns som ett bra sätt att sluta cirkeln på. Även om jag i grunden inte är programledare så är det alltid kul att få leda ett sammanhang fyllt av musik. Det känns naturligt på något sätt! säger Eric Saade enligt pressmeddelandet från SVT.

När börjar Mello 2019?

Turnéstart blir för Mello 2019 blir i Göteborg den 2 februari, sedan fortsätter musikfesten i fem veckor framåt i städerna Leksand, Lidköping, Nyköping, Malmö och Stockholm.

Finalen hålls som vanligt i Stockholm och nästa år blir det den 9 mars i Friends Arena.

Om du är sugen på att köpa biljetter till direktsändningarna och genrepen är det inte så lång tid kvar. Biljetterna släpps nämligen den 31 oktober kl 09.00, så då gäller det att hålla utkik.

Vad tycker du om nästa års programledare? Dela gärna så att dina vänner också kan ta del av detta och får se vilka som leder programmet nästa år.