Arvingarna om framtiden i Melodifestivalen – Lasseman bekräftar
Arvingarna i Melodifestivalen i framtiden? Mycket möjligt, om man får tro Lasseman. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Nya beskedet om Arvingarnas framtid i Melodifestivalen – Lassemans ord efter succéerna

Arvingarna har flera stora succéer bakom sig i Melodifestivalen.
Nu svarar Lasseman på frågan fansen undrar över – om en eventuell comeback i Mellon i framtiden.
– Då tar vi ställning till det då, säger sångaren till Nöjeslivet.

De fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen redan 1993 – och har sedan dess varit nära kopplade till tävlingen.

När Arvingarna i mars månad intar Hamburger börs scen i Stockholm med sin krogshow ”I love Arvingarna”, gör de det med flera klassiska schlagerhits i repertoaren.

Eller vad sägs om ”Eloise” – vinnarlåten från 1993 som firar 30 år – finaldängan ”I do” eller 2021 års dansanta ”Tänker inte alls gå hem”?

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Samtidigt som Arvingarna förbereder intensivt inför premiären för krogshowen i Stockholm den 9 mars, pågår också Melodifestivalen 2023 för fullt.

På lördagen sänds semifinalen i SVT:s musiktävling, och helgen därpå är det dags för den stora finalen i Friends arena.

För Arvingarna har det inte varit tal om att medverka i Mellon 2023. När Nöjeslivet når Lars ”Lasseman” Larsson, som tillsammans med Casper Janebrink, Kim Carlsson och Tommy Carlsson utgör gruppen, bekräftar han att de inte skickat in något bidrag till schlagern på sistone.

– Nej, det har vi inte gjort nu, säger ”Lasseman” till Nöjeslivet.

Arvingarna öppna för Melodifestivalen i framtiden

Samtidigt är han öppen för tanken att Arvingarna ska göra comeback i Melodifestivalen i framtiden. De senaste årens finalsuccéer med ”I do” (2019) och ”Tänker inte alls gå hem” (2021) har uppenbart gett mersmak.

Artikeln fortsätter under bilden.

NYKÖPING 20190302 Arvingarna vidare till final efter deltävlingen Andra chansen i Melodifestivalen i Nyköpings Arenor Rosvalla. Foto: Jonas Ekströmer / TT
NYKÖPING 20190302 Arvingarna vidare till final efter deltävlingen Andra chansen i Melodifestivalen i Nyköpings Arenor Rosvalla. Foto: Jonas Ekströmer / TT

– Man ska aldrig säga aldrig. Nu var vi med i det ganska tätt under två års tid, så vi har ingen direkt plan att skicka in något just nu. Fast det vet man inte, det kan ju komma en låt som vi alla tycker är bra, säger Lasseman.

Om exempelvis G:son har en ny ”Euphoria” på gång, då tackar ni inte nej direkt i alla fall?

– Då tar vi ställning till det då, säger Lasseman som satt i publiken under Melodifestivalens första deltävling i Göteborg med Arvingarna.

Den här intervjun gjordes efter den andra deltävlingen.

Vad tycker du om årets upplaga av Melodifestivalen?

– Jag har egentligen bara sett det som vi var på i Scandinavium. Men det är väl som alltid lite grann en sån blandning på olika låtar. Vissa gillar man, vissa gillar man inte. Någonstans när finalen går så brukar det alltid vara så att de bästa låtarna har gått fram dit, säger Lasseman.

Artikeln fortsätter under bilden.

MALMÖ 20230224 Programledarna Jesper Rönndahl och Farah Abadi vid genrepet inför Melodifestivalen 2023 deltävling 4 på Malmö Arena på fredagen. Foto: Johan Nilsson / TT
MALMÖ 20230224 Programledarna Jesper Rönndahl och Farah Abadi vid genrepet inför Melodifestivalen 2023 deltävling 4 på Malmö Arena på fredagen. Foto: Johan Nilsson / TT

Arvingarnas debut på Hamburger börs

Att inta Hamburger börs scen för första gången menar Lasseman blir speciellt.

– Vi hoppas väl att vi får träffa så mycket folk som möjligt uppe i Stockholm. Det ska bli väldigt kul att få köra på anrika ”Börsen”. Det har stått ganska många stora stjärnor på den scenen genom åren, säger Lasseman som själv gör debut på Hamburger Börs.

– Jag har faktiskt aldrig varit sett nånting där. Det har inte blivit av när man varit ute på vägarna själv mycket, och sen åkt hem till väst.

Hur länge kommer ni fortsätta med Arvingarna? Siktar ni på lika länge som Streaplers och Flamingokvintetten får ni ligga i ett tag till. 

– Det är väl lite grann så här, att man gör det både som jobb och hobby. Så länge vi har roligt med det vi gör och känner att det ger oss någonting så finns det ingen gräns. Vi kan hålla på med musiken till vi inte kan gå längre. Det finns ingen plan på det. Så länge vi tycker det är roligt och att vi kan leverera på scen.

Arvingarnas krogshow ”I love Arvingarna” har premiär 9 mars på Hamburger börs i Stockholm, och biljettsläpp sker via Showtic.

Melodifestivalens semifinal sänds på lördag den 4 mars klockan 20.00 i SVT1.

Skulle ni vilja se Arvingarna i Melodifestivalen igen? Skriv gärna en kommentar.