Pagan Fury-artisten Mia Stegmar om okända relationen till Tommy Nilsson

De kritiserade Mello-nykomlingarna Pagan Fury är inte så färska som man kan tro.

Mia Stegmar, som frontar bandet, har en koppling till både tävlingen – och schlagerveteranen Tommy Nilsson.

– Miljön är inte helt obekant, säger Mia Stegmar till Nöjeslivet.

Krigardrottningen Arven Latour gör debut med folkmetalbandet Pagan Fury i Melodifestivalen.

Men Mia Stegmar som hon egentligen heter har faktiskt varit med i tävlingen tidigare.

– Jag har både ställt upp för 15 år sen med ett band som hette Itchycoo, och så har jag jobbat i huskören 2015 och 2016. Så miljön är inte helt obekant, säger hon till Nöjeslivet.

Hon har bland annat körat till Dolly Style, och 2015 sjöng hon bakom Uno Svenningsson, Patrik Isaksson och Tommy Nilsson.

– Det var soft. De var trygga gamla rävar som var ganska fria från nerver. De kändes som att de mest hade en rolig vecka, säger Mia Stegmar om den rutinerade trion.

Artisten har även tidigare körat till Martin Stenmarck som så sent som förra veckan gick vidare till Andra chansen.

Hur skulle det vara om ni möttes i finalen?

– Vi känner varandra, men det hade bara blivit roligt. Men han känner inte Arven, säger hon och syftar på sin karaktär.

–  Det är en rätt skön känsla. Jag går in med min karaktär. Det är en annan verklighet, och då blir man ganska frikopplad. Kan man verkligen tävla i musik? Det bryr sig inte Arven om, hon är bara här för att sprida sitt budskap.

Mia Stegmar om kritiken mot Pagan Fury

Pagan Fury är ett band baserat på ett datorspel. Med sin medverkan vill Mia Stegmar representera alla ”gamers” och föra deras fana i tävlingen. Gruppen fick också kritik när det blev klart att de skulle delta i Melodifestivalen. Detta eftersom deras skivbolag är knutet till en svensk spelutvecklare. Många menade att det därför rörde sig om produktplacering.

Mia Stegmar tar kritiken med ro.

– Vi pratar ju inte om det spelet. Vi har skrivit sekretessavtal som alla som är med i Mello. Vi får inte marknadsföra en specifik produkt. Sen började vår bana på ett spel men nu har vi gått våra egna vägar, säger hon.

– Sen förstår jag att folk undrar om det är en produktplacering, men det är egentligen som vilket band som helst.

Mia Stegmar som Arven Latour i Pagan Fury
FOTO: Janne Danielsson/SVT

”Jag är Arven på scen”

Även om det inte är första gången Mia Stegmar ställer sig på Melodifestivalens scen är hon noga med att påpeka att det är första gången för hennes karaktär Arven.

– Karaktären är skapad av mig. Det kändes helt fel att bara vara trebarnsmamman Mia Stegmar när vi har ett band där vi jobbar med kostym och balansen mellan fantasi och verklighet. Vi vill försökta hitta och nå fram till gamingpubliken, då blev det naturligt att försöka skapa sig ett alterego.

Hon kommer dock inte gå lika långt som Robert Gustafsson gjorde förra året. Då medverkade Gustafsson som karaktären Roland i Rolandz och vägrade göra intervjuer som sig själv.

– Det var väl lite så i början. Men är man en helt ny konstellation som ska introduceras för svenska folket kände jag att det blir svårt att bara vara Arven. Hon kanske inte har så mycket att framföra. De frågor du ställer nu hade du inte kunnat ställa till Arven, säger Mia Stegmar.

– Men från den sekunden jag kliver ut på scen och vi spelar är jag hundra procent i karaktären och texten vi ska förmedla.

Att nykomlingen Pagan Fury har koll på både Martin Stenmarck och Tommy Nilsson var verkligen nåt nytt!

Vad tycker du om bandets medverkan? Kommentera gärna på Facebook. 

LÄS MER: Allt om Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat