Per Gessle tävlar för nordiska grannlandet i Melodifestivalen: ”Stolt och glad”

Per Gessle ska tävla i den norska uttagningen till Eurovision Song Contest.

Det beskedet kom på måndagen – efter att norska public service-kanalen NRK presenterat alla årets deltagare.

– Charla K skriver låtar också. ”Stop the music” är en fantastisk skapelse som hon komponerat tillsammans med Alex Shield. Jag är både stolt och glad över att ha fått skriva texten, säger Per Gessle i ett uttalande enligt Aftonbladet.

Youtube

Per Gessle, en av Sveriges mest framgångsrika artister och låtskrivare genom tiderna som soloartist och i populära gruppen Roxette, har haft Billboard-ettor och sjungit svenska sommarklassiker med gamla bandet Gyllene Tider.

Nu bryter han ny mark.

Efter att ha varit SVT:s och Christer Björkmans drömnamn i flera år till Melodifestivalen väljer nu Gessle att delta i Eurovision-uttagningarna.

Men inte i Sverige – utan i Norges Melodi Grand Prix.

– Nu hamnade vi helt plötsligt i Norge. Och i Melodifestivalen. Livet är fullt av överraskningar. Otroligt roligt, säger Gessle.

Gessle har skrivit bidraget ”Stop the music” till artisten Charla K, som egentligen heter Charlotte Kjaer. Hon har kontrakt med Gessles skivbolag enligt Aftonbladet.

– Charlotte är en naturbegåvning som har den där unika talangen att man lyssnar på henne vad hon än sjunger, säger Per Gessle.

I den norska uttagningen får Gessle tufft motstånd. Där väntar bland andra tidigare Eurovision-vinnaren Alexander Rybak, som varit med och skrivit ett av de andra bidragen till den norska Melodifestivalen.

Wikimedia

Gessle har tidigare tävlat i svenska Melodifestivalen som låtskrivare två gånger: 1980 med ”För dina bruna ögons skull” med Lasse Lindbom och 1986 när Lena Philipsson kom tvåa med klassikern ”Kärleken är evig”.

Youtube

Vi önskar lycka till, Per!