Foto: SVT/TT

Robin Bengtssons framtidsbesked med Lena Philipsson – efter Melodifestivalen 2022

Robin Bengtsson är tillbaka i Melodifestivalens final.
Samtidigt kan han blicka fram emot en sommar med Lena Philipsson.
– Det känns jätteskoj, säger han till Nöjeslivet.

Robin Bengtsson gör sig redo för sin fjärde raka final i Melodifestivalen 2022. Sedan artistens första medverkan i Mello 2016 har det blivit final varje gång – och 2017 blev det till och med vinst med bidraget ”I Can’t Go On”.

Bengtsson från Svenljunga fick åka till Ukraina och representera Sverige i Eurovision Song Contest. Där blev det en hedersam femteplats i Europafinalen.

LÄS MER: Efter hårda anklagelserna – så ändras stora finalen efter Mellobossens order

I år ställer Bengtsson upp med låten ”Innocent Love”, skriven av  David Lindgren ZachariasVictor SjöströmVictor Crone och Viktor BrobergSebastian Atas.

Frågan är om även denna låt eventuellt kommer falla Europa i smaken?

Vinnarbild Robin Bengtsson och Cornelia Jakobs Melodifestivalen 2022. Foto: Annika Berglund/SVT
Vinnarbild Robin Bengtsson och Cornelia Jakobs Melodifestivalen 2022. Foto: Annika Berglund/SVT

Enligt Bengtsson är svaret förhoppningsvis ja.

– Det känns som en ganska bred låt. Det är ingen vattendelare, utan är mycket glädje och det passar konceptet, säger han till Nöjeslivet.

– Vi har tryckt in allt bra Mellolåt ska ha under de där tre minuterna. Förhoppningsvis kan folk känna att numret skulle göra sig bra i den tävlingen. Sen är det Sverige som ska välja ut det som man tycker är bra.

Årets Melodifestival är den första på 20 år där Christer Björkman, tidigare tävlingsproducent och schlagergeneral, inte finns med i kulisserna. Bengtsson har tidigare arbetat med Björkman flera gånger, inte minst 2017 när de ingick i den svenska truppen till Eurovision. Bengtsson misstänker att Björkmans uttåg/pensionering inneburit en omställning för produktionen.

LÄS MER: Robin Bengtsson bryter tystnaden – efter kärleken Sigrid Bernsons tunga period

Vinnarbild Robin Bengtsson Melodifestivalen 2022.
Vinnarbild Robin Bengtsson Melodifestivalen 2022. Foto: Annika Berglund/SVT

– Det tror jag säkert men kanske framför allt för produktionen, men nu har man Karin (Gunnarsson) som är ersättare. Hon har varit med i några år och kan det lika bra som honom. Vi har ändå inte fått träffa honom så mycket utan han har försökt hålla sig lite ifrån oss tävlande för att inte komma med någon direkt input.

– Men han lär absolut sitta och titta, eftersom han är ett sånt inbitet Mellofan.

Robin Bengtsson om Diggiloo 2022

Efter schlageräventyret väntar en stor sommarturné för Bengtsson. Han är en av stjärnorna som deltar i Lasse Holms framgångsrika ”Diggiloo”-sväng som nu äntligen ser ut att bli av efter år av coronarestriktioner.

– Han är taggad, säger Bengtsson om Lasse Holm.

Robin Bengtsson var även med på ”Diggiloo”-turnén 2017.

– Det känns jätteskoj, jag har ju varit med på den en gång tidigare och det är fantastiskt roligt att vara med. Man får dela scen med så många artistkollegor, och samtidigt se så många vackra ställen.

Hur långt har ni hunnit i planeringen?

– Vi har inte kommit så långt i de planerna än, men det brukar ju bli succé med ”Diggiloo”. I år är vi en väldigt blandad grupp artister från olika genrer. Det blir många spännande möten och kanske duetter som man inte vanligtvis får se.

Bland stjärnorna i ”Diggiloo”-uppställningen i år märks bland andra Lena Philipsson.

Hur ska det bli att dela scen med henne?

– Det är jätteroligt naturligtvis. Det som många har som gemensam nämnare är att man någon gång varit med i Mello och det ska bli intressant att se om man kan hitta på nåt kul kring det. Men också en sån legend som Sanne Salomonsen ska bli kul att återse, det är en riktig rock n’roll-dam med jättehärlig energi. Det blir väldigt härligt.

STOCKHOLM 2014-03-08 Lena Philipsson anländer till bankettsalen för efterfesten på finalen av Melodifestivalen 2014 i Friends arena på lördagen. Foto: Fredrik Persson / TT
STOCKHOLM 2014-03-08 Lena Philipsson är med på årets ”Diggiloo”-turné. Foto: Fredrik Persson / TT

Efter en lång coronapandemi ser artisten fram emot att få möta publiken igen i sommar-Sverige.

– Det har varit ganska svåra tider, man har inte kunnat planera så jättemycket jobb. Man får se hur det artar sig med både Mello, pandemier och annat. Man börjar ändå se ljuset i tunneln på det här livet som man levt i två år. Jag ser fram emot att kunna sätta mig ner och planera mera, säger Bengtsson i en intervju som gjordes innan krisen i Ukraina.

Vad tycker du om Robin Bengtssons bidrag i årets Mello? Skriv gärna en kommentar!