Shirley Clamps kärlekslycka med sportprofilen – strålar ikapp på bilderna med pojkvännen: ”Så tacksam”

Shirley Clamp har träffats av Amors pilar.
Melodifestivalens programledare berättar här om kärleken till hockeyprofilen.
Artisten strålar ikapp med pojkvännen!

Shirley Clamp, 48, är tillbaka i Melodifestivalen.

STOCKHOLM 20200728 Shirley Clamp under tisdagens Allsång på Skansen. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Det har nu gått 17 år sedan hon fick sitt definitiva genombrott i programmet med bidraget ”Min kärlek”. År 2004 slutade hon på andraplats i SVT-tävlingen efter segrande ”Det gör ont” med Lena Philipsson.

Nu är Viskaforsdottern alltså åter schlageraktuell. I Andra chansen – kvalet till finalen – tar hon sig an programledarrollen tillsammans med en annan Sjuhäradsprofil, nämligen Mellogeneralen Christer Björkman, 63.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få uppleva Mello från det här hållet och extra kul att få hålla i Andra chansen där allting startade för mig 2004. Ett mycket ärofyllt uppdrag, har Shirley Clamp tidigare sagt.

Vid sidan av Melodifestivalscenen har artisten en kärleksfylld tid bakom sig. Mitt under coronapandemin träffade hon nämligen kärleken i form av ishockeyprofilen Benny Rönnelöw, 45. Han har tidigare spelat i bland annat Hammarby, Boden och Huddinge.

När artisten gästade Nyhetsmorgon tidigare i vintras berättade hon om den stora glädjen över att ha träffat Benny.

– Jag är dålig på att ta tid till sånt som är jättebra för mig. För det första har jag vågat släppa in och visa, vågat visa allt jag känner och släppa in all kärlek. Det låter kanske klyschigt, men så är det, sade hon i TV4:s Nyhetsmorgon, uppger Allas.

Shirley och Benny har flera gånger öppet visat upp sin kärlek i sociala medier. För artisten blev många inställda spelningar under pandemin i stället till tid över med kärleken Benny.

– Jag gillar många bollar i luften och ingen tid över. Då är jag som bäst när det gäller prestation. Vi träffades helt rätt, eller för hans del att träffa mig var det rätt läge. För jag har kunnat landa i kärleken.

På alla hjärtans dag hyllade Shirley pojkvännen och skrev bland annat att hon är ”så tacksam” över kärleken till Benny.

De lyckliga tu har bland annat gratulerats av artistkollegan och vännen Sanna Nielsen som skickar kärlek till dem båda via kommentarsfältet på Instagram.

Foto: Instagram

– När jag och Benny träffades första gången frågade han mig om jag hade barn. Och jag svarade att jag har ett barn. Då sa han ”då har du fem barn nu”. Han har alltså fyra barn sedan tidigare, de är så fina. Så fembarnsmamma nu alltså, det är inte illa, säger Shirley Clamp i Nyhetsmorgon.

Shirley Clamp har som bekant stor erfarenhet från Melodifestivalscenen. Dessutom har hon körat i Eurovision Song Contest (bakom grekiska Antique 2001). Det blev även körsång vid sidan av systrarna Hanna och Lina Hedlund 2002 i Mello. Året därpå klev Boråstjejen med den härliga karisman själv längst fram i strålkastarljuset 2003 med låten ”Mr Memory”.

Efter silvermedaljen 2004 med ”Min kärlek” har hon också tävlat i Melodifestivalen 2005 (”Att älska dig”), 2009 (”Med hjärtat fyllt av ljus”) och 2011 som del av trion Shirley’s Angels.

Shirley Clamp har dessutom varit svensk kommentator för Eurovision Song Contest, tillsammans med Edward af Sillén 2009.

Nu väntar alltså programledarrollen i Andra chansen 2021.

Andra chansen i Melodifestivalen 2021 avgörs på lördag 6 mars klockan 20.00 i SVT1. Bland de tävlande artisterna märks bland andra Eva Rydberg & Ewa Roos, Clara Klingenström, fjolårsfinalisten Paul Rey och rockbandet Lillasyster.

Vad tycker du om underhållningen i årets Melodifestival? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida och dela vidare!