KLART: Loreen är vinnaren av Melodifestivalen 2023
Loreen

STORT GRATTIS: Loreen vinnare av Melodifestivalen 2023 – stjärnans löfte till svenska folket

Det bjöds på en storslagen final.

Och efter flera veckor av spännande deltävlingar står det nu klart vem som kommer representera Sverige i Eurovision.

Internationella jurygrupperna och folket har sagt sitt och nu skickas Loreen för andra gången ut i Europa i jakten på vinsten.

Efter många veckor av tävlingar, musikglädje, och stor spänning står nu en sprillans ny vinnare av Melodifestivalen 2023 klar.

Loreen Talhaoui, 39, klev in i Melodifestivalen med bidraget ”Tattoo” under fjärde deltävlingen i Malmö.

Förväntningarna inför tävlingen

När Nöjeslivet nådde stjärnan inför deltävling i Malmö förklarade Loreen att hon kände stor tacksamhet över att fansen och tv-tittarna uttryckt förhoppningar på hennes framträdande.

– Jag är tacksam över att folk är förväntansfulla men samtidigt vill jag ge utrymme till mina medtävlande – alla är grymma på det de gör och det är svårt att jämföra kreativitet, skrev Loreen i ett mejl till Nöjeslivet.

Loreen
Foto: Alma Bengtsson/SVT

Hon har arbetat hårt med sitt nummer, och menade att den största pressen inte kommit utifrån- utan från henne själv.

– Den största pressen kommer inte utifrån utan det är de kraven jag ställer på mig själv för att sätta ihop ett framträdande som känns nyskapande och mäktigt. Jag tar inte lätt på skapandet, men pressen jag känner handlar inte så mycket om att vinna som att resultatet ska bli som min vision.

Tvingades göra om numret

Hennes Melloresa i år började dramatiskt och till följd av en aktivist som stormade scenen avbröts numret och artisten fick börja om från början.

Men som det otroliga proffs hon är axlade Loreen uppdraget med bravur och vann tittarnas hjärta med sitt magiska framträdande.

Hon skickades till den stora finalen i Friends arena.

MALMÖ, SVERIGE 20230225 Loreen Talhaoui anländer till efterfesten efter den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2023 på Malmö Arena. Foto: Johan Nilsson / TT
Loreen Talhaoui anländer till efterfesten efter den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2023 på Malmö Arena. Foto: Johan Nilsson / TT

Direkt började människor spela hennes låt flitigt på Spotify och hon slog ett nytt historiskt rekord med hela 375 599 spelningar på mindre än två dygn, skriver Wiwibloggs.

Loreen vinnare av Melodifestivalen 2023

Därefter återstod finalen kvar och då kan man lugnt säga att hon gav allt, och hennes framträdande blev svårslaget.

Svenska folket och internationella juryn fick göra sina röster hörda, och nu står stjärnan klar som vinnare av hela baletten.

MALMÖ 20230224 Loreen med bidraget Tattoo vid genrepet inför Melodifestivalen 2023 deltävling 4 på Malmö Arena på fredagen. Foto: Johan Nilsson / TT
Loreen med bidraget Tattoo vid genrepet inför Melodifestivalen 2023 . Foto: Johan Nilsson / TT

Hälsningen till svenska folket

Självklart är glädjen för artisten stor och när Nöjeslivet fick tag i henne inför finalen gav hon en hälsning till svenska folket.

– Om svenska folket vill att jag skulle representera dem så skulle jag göra allting i min makt så att numret ska bli så bra som möjligt. Att jag ger allt, skrev hon då i ett meddelande.

Fira kommer hon göra med sina kära kollegor, och en och annan ”vongole”.

– Om jag skulle vinna så det första jag skulle vilja göra då är att tala om för alla människor som jobbar med mig hur mycket jag älskar dem, respekterar dem och hur mycket de betyder för mig sen kommer jag gå och lägga mig, har hon skrivit till Nöjeslivet.

– Jag skulle fira med att visa massa kärlek till allihopa, det är mitt sätt att fira. Sen hade jag nog vela sätta mig med dem och käka en vongole, min första vongole på tre månader.

Resultat final Melodifestivalen 2023: Loreen med "Tattoo" vinnare.
Resultat final Melodifestivalen 2023: Loreen med ”Tattoo” vinnare.

Stort grattis Loreen! Nu ser vi fram emot att se dig i Eurovision Song Contest i vår!