SVT utreder mobbning – bakom kulisserna på Melodifestivalen

Bakom Sveriges största underhållningsprogram gömmer sig inte bara glitter och glamour. Efter flera incidenter har en medarbetare valt att lämna arbetet på SVT.

Nu utreds SVT:s personalavdelning anklagelser om mobbning och trakasserier bakom kulisserna, skriver Aftonbladet.

De hade bara kommit in i andra Mello-veckan när en medarbetare på SVT plötsligt lämnade sitt arbete. Det är i ett mejl till SVT, som Aftonbladet har tagit del av som medarbetaren beskriver arbetsmiljön med mobbning och trakasserier. Medarbetaren ska även fått söka psykologhjälp.

Enligt Aftonbladet ska det röra sig om en infekterad konflikt med producenten Henric von Zweigbergk under Melodifestivalen.

Medarbetaren skriver i mejlet att det har varit en hård jargong med Henric.

”Humorn är att ständigt på möten referera till mig som gravt homosexuell. Eller att jag har fula kläder”, skriver medarbetaren i mejlet, enligt Aftonbladet.

En medarbetare ska ha lämnat arbetet på SVT på grund av mobbning. Foto: Wikkimediacommons/ Holger Ellgaard

Medarbetaren: ”Alltid inför andra på möten”

Och de grova skämten har inte slutat, utan återkommit flera gånger inför flera personer, skriver medarbetaren.
”Det är ständiga bögskämt. Alltid inför andra på möten”, skriver den avhoppade medarbetaren”.

Personen skriver vidare att hen har försökt att få gehör från SVT om situationen, men att ingen har lyssnat eller försökt stötta.

SVT:s svar på anklagelsen: ”Supertråkigt”

När Aftonbladet läser upp mejlet för Henric von Zweigbergk, känner han inte igen sig i situationen.

– Det är supertråkigt att att han under så lång tid tycker att jag har haft en elak ton, rent utsagt. Jag har inte upplevt att det är så och jag är ledsen att han inte har nämnt eller pratat med mig om det, sagt till mig att ”Henke, jag trivs inte med det här”. Då hade jag förhållit mig till det på en gång, säger Zweigbergk till tidningen.

Medarbetaren ska haft en konflikt med Henric von Zweigbergk. Foto: Wikkimediacommons/Albin Olsson

Melodifestivalens projektledare Anette Helenius berättar vidare att SVT inte kommer bemöta ärendet ytterligare i media då hon inte vill uttala sig i ”media om personalfrågor, det vore direkt olämpligt”, enligt Aftonbladet.

Det är bra att man säger ifrån! Ingen ska känna sig utanför på arbetet! Vad tycker du om detta? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.

Följ oss gärna på Instagram, för fler nöjesnyheter.