SVT:s akutändring – sjukvårdare på plats efter Lina Hedlunds hälsobesked

Lördagkväll och det är dags för årets första deltävling av årets Melodifestival.

Men inför den stundande premiären har programledaren Lina Hedlund fått problem.

– Vi har sjukvårdare på plats så hon får den hjälp hon behöver, säger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius till Expressen.

Tillsammans med David Sundin och Linnea Henriksson kommer Lina Hedlund guida tittarna genom årets Melodifestival.

Men under första deltävlingen i Linköping får Lina kämpa med hälsobekymmer.

Under fredagens genrep hördes det tydligt att förkylningen hade satt sig på rösten och att Lina fick hålla en lägre röstnivå än sina kollegor.

Lina Hedlund kämpar med hälsobekymmer. Foto: Janne Danielsson /SVT

– Det kom i torsdags kväll, så det kom rätt plötsligt, säger Anette Helenius, Melodifestivalens projektledare till Expressen.

– Hon blev jätteförkyld i näsan, så det låter verkligen som att hon helt förkyld. Hon har ingen feber eller ont i halsen, det satte sig i näsan direkt.

Sjuvårdare på plats i arenan

Hon berättar vidare att det kommer finnas hjälp på plats för programledaren.

– Vi har sjukvårdare på plats så hon får den hjälp hon behöver. Men än så länge har vi inte behövt sätta in några extra resurser. Vi får bara hoppas att det inte smittar, säger Anette Helenius.

Programledarena Lina Hedlund, David Sundin och Linnea Henriksson under SVT:s presentation av de artister som ska tävla i Melodifestivalen 2020. Foto: Jessica Gow / TT kod 10070

Lina Hedlund är optimistisk inför premiären.

– Vi har ju alla barn hemma och det är ju så att om man har skolbarn och är rädd för att få någon förkylning, då ska man nog gå hem och dra något gammalt över sig. Det går inte att tänka så, säger Lina Hedlund till Expressen.

Vi håller alla tummarna för att allting kommer gå bra för dig Lina trots plötsliga sjukdomen. Nu skickar vi alla styrkekramar till Lina!



Exit mobile version