SVT:s beslut – efter Wiktorias regelbrott

FOTO: Youtube/SVT

Tillsammans med Mohombi lyckades Wiktoria knipa en finalbiljett i den första deltävlingen i Melodifestivalen.

Men lyckan byttes snart ut mot oro. På måndagen visade det sig att Wiktorias bidrag ”Not with me” laddats upp på musiktjänsten Spotify. Det är ett tydligt regelbrott, då de finalklara låtarna endast får läggas upp efter att samtliga finalister är utsedda.

FOTO: Jessica Gow/TT

Nellie Sörman, Wiktorias skivbolagsrepresentant på Sony Music, menade att det rörde sig om ett tekniskt fel och att låten släppts av misstag.

– Låten har gått upp för release även om vi inte satt den som det, det har blivit något fel, säger hon till DN.

Samtidigt skriver tidningen att låten legat uppe i två dygn, uppgifter som tillbakavisas av Nellie Sörman som menar att den bara funnits tillgänglig i ett par timmar.

Wiktoria riskerade diskning på grund av tabben, och Melodifestivalens tävlingsledare Christer Björkman svarade DN att man skulle utreda det som hänt.

Så svarar SVT på Wiktorias regelbrott

Nu har SVT sett över situationen, och de kan ge ett besked.

”Efter samtal med Sony Music anser vi att det inte funnits någon avsikt med att sprida låten på Spotify. Vi anser inte att skadan är sådan så att vi behöver vidta någon åtgärd”, skriver Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, i ett sms till Aftonbladet.

Samtidigt kan Nellie Sörman på Sony ge en närmare förklaring till varför låten från första början laddades upp.

I ett uttalande till Aftonbladet säger hon att ”den mänskliga faktorn” ligger till grund för misstaget.

Wiktoria nära att stoppas i Melodifestivalen

Det är inte första gången Wiktoria fått problem med SVT. Redan inför deltävlingen i Göteborg var SVT nära att stoppa hennes vattenshow med 200 liter.

– De sa att vatten skulle kunna tillåtas under kontrollerade former och då tog vi fram den här speciallösningen. Det är ett företag i Tyskland, vad vi vet är de ensamma i världen om att leverera det här, allt är datoriserat och vattnet kan inte stänka över hela scenen, säger Erik Stenhammar på Sony Music till Aftonbladet.

Vad tycker du om SVT:s beslut? Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/fABLG4LD60O65bXopqZq1S0EkVRkVrODY2FqRjMCbtnKaD3Td86DnkMZUL1Wev91?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Allt om Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat

Exit mobile version