SVT:s förbud mot Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli kommenterar årets Eurovision Song Contest.

Men det finns saker hon inte får nämna, rapporterar Expressen.

Nu berättar hon om SVT:s förbud.

Charlotte Perrelli är tillbaka i Israel, 20 år efter segern i Eurovision Song Contest. Den här gången är hon dock inte där som artist, utan som kommentator. Tillsammans med Eurovision-veteranen Edward af Sillén leder hon tittarna genom både semifinalerna och den stora finalen.

Perrelli är själv mer än nöjd över att vara tillbaka på platsen där allt började.

– Dags för Charlotte Nilsson att äntra Eurovision i Jerusalem. Två veckor som förändrade mitt liv…. helig mark. Så mäktigt! Nu är jag tillbaka på samma plats där allt började på riktigt och jag njuter varje sekund, skriver hon på Instagram, där hon lagt upp en bild på sig själv från 1999.

Tävlingen har dock kantats av en rad problem. Repetionerna har präglats av både förseningar och tekniska problem, vilket även drabbat Sveriges representant i tävlingen, John Lundvik.

Perrelli avslöjar krisplanen i Eurovision

För tidningen berättade Perrelli att hon och kollegan Edward af Sillén har en krisplan i fall allt skulle gå fel under tävlingen.

– Vi kan prata om allt mellan himmel och jord. I just det här forumet så har Edward kommenterat i tio år, och jag har mycket erfarenhet också fast på ett annat sätt. Det finns sjukt mycket att prata om, säger Charlotte Perrelli till tidningen.

Men det är inte bara tekniken som Perrelli måste tänka på i Eurovision.

Nu avslöjar Expressen att SVT gett henne och Edward af Sillén förbud när det kommer till att prata om vissa saker i sändning.

Eurovision går i år av stapeln i Tel Aviv, bara 8 mil från krigshärjade Gazaområdet. Flera har riktat kritik mot tävlingen, och vissa har också uppmanat till bojkott på grund av konflikten mellan Israel och Palestina.

Charlotte Perrelli om SVT:s uppmaning: ”Det handlar inte om vad vi tycker själva”

För Expressen berättar Charlotte Perrelli och Edward af Sillén att de blivit ombedda av SVT att inte kommentera det politiska klimatet i Israel.

– Det handlar inte om vad vi tycker själva, säger Charlotte Perrelli om beslutet, till tidningen.

Edward af Sillén förklarar att de inte är ”blinda för att det finns komplikationer” med att vara i landet, men att musiken står i fokus.

– Det ligger i beställningen från SVT. Vi är här för att kommentera ett musikprogram, och inte det politiska klimatet.

Vad tycker du om det här? Dela för att visa din åsikt.