The Mamas kollaps på scen – efter historiska skrällsegern i Melodifestivalen 2020

Här känslokollapsar The Mamas på scen – efter historiska vinsten i Melodifestivalen 2020.

Superkören som förra året sjöng bakom John Lundvik får nu åter tävla i Eurovision Song Contest.

I maj representerar de Sverige i nederländska Rotterdam.

– Jag kan inte sluta gråta, säger Loulou Lamotte i SVT.

Det blev ett drama utan dess like. The Mamas är vinnarna av Melodifestivalen 2020 – med en poäng före den stora förhandsfavoriten Dotter.

Foto: TT/SVT

Efter att tittarna sagt sitt petades Dotter, som var internationella juryns gemensamma favorit tillsammans med just The Mamas, ner till andraplats – och The Mamas skriver ny schlagerhistoria.

Foto: SVT

För andra året i rad får de nu åka till Eurovision Song Contest.

Och segertrofén Sångfågeln fick de ta emot på scen av ingen mindre än John Lundvik. Artisten som sjöng förra årets vinnare ”Too Late For Love” och som The Mamas körade bakom då.

I år klev de fram utan Lundvik på scen – och det blev succé.

LÄS MER: Superkvinnorna bakom Lundvik – det här är The Mamas

På 1970-talet vann Family Four Melodifestivalen två år i rad med ”Vita vidder” (1971) och ”Härliga sommardag” (1972).

Det är också enda gången i schlagerhistorien som Sverige skickat samma artist eller grupp till Eurovision två år i rad.

Och nu ska alltså The Mamas åka till Eurovision för andra året i rad, även om de ”bara” tävlade som kör till John Lundvik i fjol.

LÄS MER: Family Four vann två år i rad på 70-talet – så lever Agnetha Munther i dag

Foto: SVT

Tårarna sprutade på scen i SVT:s direktsändning när John Lundvik gick ned på knä framför superkören – och alla omfamnade varandra i en känslokollaps. Detta då han i kraft av fjolårsvinnare skulle överräcka segertrofén ”Sångfågeln” till The Mamas.

Foto: SVT

– Jag är chockad. Jag kan inte sluta gråta, säger den tidigare Idol-deltagaren Loulou Lamotte som ingår i superkören, i SVT.

Foto: SVT

Nu skriver de alltså historia – bara Family Four har tidigare tävlat för Sverige i Eurovision två år i rad tidigare.

The Mamas bildades i samband med John Lundviks medverkan i Mellon förra året, då som en kvartett. De var förvisso, som redan nämnt, inte huvudakt 2019 men var likväl med och sjöng Sverige till en femteplats i Eurovision med ”Too late for love”.

– Vi var ju inte med då som individuella sångerskor utan vi var mest där för att lyfta och peppa John. Det var inte så stor press på oss. Han i sin tur lyfte oss och gav oss mycket kärlek, sade gruppmedlemmen Dinah Yonas Manna till Nöjeslivet inför årets Melodifestival.

Hon utvecklade:

– Förra året kändes mer som ett studiebesök och att denna gång gör vi det på riktigt. Nu har vi mer förväntningar på oss, men vi har mycket stöd.

Nu står det alltså klart att de blir Sveriges representant i Eurovision i Rotterdam i maj!

Foto: SVT

– Det är det största som hänt mig någonsin, säger 38-åriga Lamotte i SVT:s ”Eftersnack”.

LÄS MER: The Mamas efter sprickan i gruppen – stor intervju

Tillsammans med Dinah Yonas Manna, 38, och Washington-födda Ash Heynes, 33, bildar hon gruppen The Mamas – som numera är en trio. Inför årets medverkan i Melodifestivalen lämnade nämligen Paris Renita, som också var med och sjöng bakom Lundvik ifjol.

– I Melodifestivalen blev vi inhyrda som kör och efter vinsten med John kändes det självklart att vi skulle fortsätta. Men Paris hade annat som hon hade bokat upp, sade Dinah Yonas Manna.

STOCKHOLM 20200307 Ashley Haynes, Diina Yonas Manna och Loulou Lamotte i The Mamas vinner Melodifestivalens final 2020 i Friends arena. Foto: Pontus Lundahl / TT

Efter skrällsegern var det idel glada miner från The Mamas.

– Det här är ett team work, det är inte bara vårt crew bakom scenen som bidragit till detta det är också alla ni, säger Dinah Yonas Manna i SVT och tittar in i kameran – mot tittarna.

Foto: SVT

Stort grattis och lycka till i Eurovision, The Mamas!

Vad tycker du – vann rätt låt? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

Foto: SVT