Thorsten Flinck diskas från Melodifestivalen 2020

Artisten Thorsten Flinck sparkas ut från Melodifestivalen 2020 – bara en vecka innan deltävlingen i Göteborg.

På lördag var det tänkt att artisten och skådespelaren Thorsten Flinck skulle gjort comeback i Mello. Efter den hedersamma tredjeplatsen hos svenska folket 2012 med ”Jag reser mig igen” skulle Flinck nu tävla med bidraget ”Miraklernas tid”.

Men nu blir det inte så.

SVT: Thorsten Flinck lämnar Melodifestivalen 2020

SVT meddelar vid lunchtid på söndagen att Flinck sparkas ut från tävlingen.

”Det har kommit till SVT:s kännedom att Thorsten Flinck är åtalad för olaga hot och skadegörelse och därför har SVT tagit beslutet att han inte kan delta i Melodifestivalen 2020”, skriver tv-kanalen i ett pressmeddelande.

STOCKHOLM 20191126 Thorsten Flinck t‰vlar i Gˆteborg med sÂngen Miraklernas tid under SVTs presentation av de artister som ska t‰vla i Melodifestivalen 2020. Foto: Jonas Ekstrˆmer/ TT

– Vi beklagar detta djupt. Vi hade verkligen velat se Thorsten Flinck på Melodifestivalens scen på lördag. Men eftersom han är mitt i en pågående rättsprocess kan vi inte låta Thorsten Flinck medverka som tävlande, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen.

Bidraget Miraklernas tid, skriven av Thomas G:son, kommer i stället att tävla med en annan artist i Göteborg nu på lördag.

”Processen att hitta en ny artist är påbörjad och så snart beslut har fattats kommer SVT att meddela vem som ersätter Thorsten Flinck”, skriver SVT i pressmeddelandet.

– Thorsten och vi i hans team är otroligt ledsna över detta men självklart har vi full respekt för SVT:s beslut. Vi kommenterar inte vidare utan hänvisar till SVT, skriver Flincks presskontakt Johanna Boström Stone i ett meddelande till Expressen.

TV: Senaste vinnarna i Melodifestivalen