Tittarfiasko för årets Melodifestival – nu svarar SVT

Trots röstrekord i premiärvisningen av årets Melodifestival, tappar programmet tittare enligt preliminära siffror.

Drygt 200 000 färre kollade på tävlingens första deltävling, jämfört med tidigare år, skriver Aftonbladet.

– Vi är väldigt nöjda med att över 3 miljoner tittare bänkade sig för att se premiären av årets Melodifestival, säger Peter Nyrén, programbeställare på SVT, i ett pressmeddelande, enligt tidningen. 

En del älskar det, en del hatar det. Melodifestivalen är en vattendelare varje år men är fortfarande Sveriges största underhållningsprogram.

Nu har preliminära siffror kommit sedan tävlingens första deltävling under helgen. Enligt Aftonbladet har tittarsiffrorna minskat med 200 000, jämfört med förra året – trots att lite över tre miljoner satt bänkade framför tv.

Trots röstrekord tappar Melodifestivalen tittare. Foto: Jessica Gow/TT

Statistiken visar att programmet sågs av 73,9 procent av alla tv-tittare och av 82,8 procent av tv-tittarna i åldern 20–59 år, skriver tidningen.

Men SVT är inte oroliga över det stora tappet.
– Vi är väldigt nöjda med att över 3 miljoner tittare bänkade sig för att se premiären av årets Melodifestival, säger Peter Nyrén, programbeställare på SVT, i ett pressutskick, enligt tidningen. 

Alla siffror har inte kommit än och Peter Nyrén säger enligt Aftonbladet, att han ser fram emot att få se tittarsifforna från SVT Play.

”Bådar gott”

Trots sjunkande tittarsiffror fick första deltävlingen röstrekord.

Under deltävlingen kom otroliga sju miljoner röster in till programmet.
– Vi gläds också åt det stora engagemanget för tävlingen hos tittarna – och att de verkligen verkar uppskattat underhållningen som årets programledarkvartett bjöd på. Det bådar gott för den fortsatta färden mot finalen den 9 mars, säger Peter Nyrén i pressutskick enligt Aftonbladet.

Såg du på programmet? Lämna en kommentar på vår Facebooksida!