Tomas Ledins vägran – viker sig inte för SVT: ”Skulle jag svika er?”

Tomas Ledin viker sig inte.

Artisten tänker inte flytta sin jubileumskonsert i Globen till förmån för Melodifestivalen.

”Skulle jag svika er som, från norr till söder, reser till huvudstaden just på min födelsedag?”, skriver Ledin på Instagram.

Det är den 25 februari som den folkkäre artisten Tomas Ledin, på sin 70-årsdag, planerar en stor jubileumskonsert med gästartister och överraskningar. Detta i Avicii arena, även känt som Globen, i Stockholm.

Samtidigt sitter SVT i klistret. Som bekant har kanalen tidigare valt att ställa in Melodifestivalens annalkande turné runt om i landet, på grund av restriktionerna under coronapandemin.

I stället planeras alla deltävlingar att sändas från Stockholm, där den första deltävlingen nu på lördag kommer att äga rum i Globen.

Hur det blir med övriga deltävlingar är i nuläget oklart. Men en sak är säker – den fjärde och sista deltävlingen kommer definitivt vara tvungen att hållas i en annan arena.

Detta eftersom Tomas Ledin alltså har bokat Globen samma helg – och nu tagit beslutet att inte skjuta på sin jubileumskonsert, som i det närmaste är fullbokad.

globen, avicii arena
Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Tomas Ledin sätter ner foten

I ett inlägg på Instagram sätter Tomas Ledin punkt för ryktena om att hans konsert kanske skulle flyttas till förmån för Melodifestivalen.

Han ger också tydliga besked om varför han sätter ner foten mot SVT.

”Skulle jag svika er som, från norr till söder, reser till huvudstaden just på min födelsedag? Svika er, runt 10 000 glada, som kommer till firandet av min stora dag? Jag tror inte det”, skriver artisten på Instagram och fortsätter:

”Och ni ska veta att jubilaren är både varmt lycklig och klart tagen av det stora intresset.”

”Tack för allt stöd”

Vidare förklarar Tomas Ledin att det enda som kan få honom att skjuta på sin konsert är om coronaviruset sätter stopp.

I ett nytt inlägg under onsdagskvällen tackar den folkkäre artisten också för stödet han fått för att han står på sig med sin jubileumskonsert.

”Tack för allt stöd och all positiv feedback!”, skriver Tomas Ledin på Instagram.

Vad tycker du om Tomas Ledins beslut? Lämna gärna en kommentar!

tomas ledin, björn skifs
Foto: Naina Helén Jåma / TT