Tone Sekelius levererar på scen – efter tunga bakslaget inför Mello som tittarna inte fick se

Tone Sekelius gick upp på finalscenen i Melodifestivalen och i vanlig ordning levererade hon en ordentlig show.

Detta trots att hennes Melloresa minst sagt fick en dramatisk start.

Tone Sekelius, 25, har blivit en folkkär profil senaste åren.

Den mångsysslande artisten, programledaren och influencern ställde upp i Melodifestivalen även i fjol och därefter har hon synts i mängder av format.

Med hennes svängiga och pampiga nummer öppnade hon första deltävlingen i Göteborg 2023. Publiken skickade henne då direkt till finalen i Friends Arena och Stockholm.

I år var det en lite kaxigare version av Tone som intog scenen med ”Rhythm of my show.”

– Det är mer dans, det är mer energi, det är mer attityd. Det är lite kaxigare, sa hon till Nöjeslivet inför första deltävlingen.

Och mycket riktigt bjöd hon på mycket energi i kvällens finaltävling.

Tone Sekelius, Melodifestivalen
Foto:: Alma Bengtsson/SVT

Började med ett bakslag

Men även om Tone gick ut och levererade allt hon hade så började faktiskt tävlingen med att gå allt annat än hennes väg.

När Nöjeslivet fick en pratstund med stjärnan inför första kvällen i Göteborg berättade hon nämligen att reptiden började med en ordentlig förkylning.

– Det började i ren och skär panik. Jag blev sjuk i början av året. Jag vet inte vad det var, det var en förkylning blandat med allt möjligt känns det som. Sen när jag blev frisk var det något som satte sig på stämbanden så jag var hes i typ en vecka till. Där tappade jag massa reptid så jag fick stress och tänkte ”kommer det här inte gå eller vad är det som händer?,” förklarade hon.

Levererade i finalen trots den tuffa starten

Under tiden som Tone var sjuk fokuserade hon på att öva annat, och vila ordentligt.

– Det som suger i såna situationer är att det bästa man kan göra är att vila sin röst och inte repa, och det är ju så himla jobbigt. Jag tog ett val och bara la mig på min soffa och tänkte att ”nu har vi lite röstvila.” Så det jag fokuserade på då var lite dans, och jag mimade till låten men fokuserade liksom på artikulationen. Det handlar om att tänka på vad man kan göra utan att sjunga, har hon berättat för Nöjeslivet.

Men trots den dramatiska och tuffa starten så lyckades Tone definitivt leverera en storslagen Mello-show ikväll!

Tone Sekelius, Melodifestivalen
Foto:: Alma Bengtsson/SVT

Vad tyckte ni om Tones bidrag? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!