Tone Sekelius om fina stödet från äldre – lyckan över seniora fansen: ”Gör mig väldigt glad”

Tone Sekelius

Tone Sekelius klev under lördagen rätt in i Mello-karusellen för andra året i rad.

Artisten som under förra året kammade hem en femteplats i tävlingen var både glad och laddad över att få inta scenen igen.

Men hon är också glad över faktumet att hon har en bred målgrupp, och att responsen från även en äldre publik tidigare i år varit så positiv.

– Det gör mig väldigt glad, berättade hon för Nöjeslivet inför lördagen.

Tone Sekelius har utan tvekan blivit en storfavorit för många hemma i de svenska tv-sofforna.

Genom åren har hon synts i många olika format och under lördagen var det dags för stjärnan att framföra sin låt ”Rythm Of My Show” i Melodifestivalens första deltävling.

Men det är som bekant inte första gången artisten ställer upp, förra året gjorde hon braksuccé i sin röda galaklänning med låten ”My Way.”

Foto: Jonas Ekströmer/TT

I år ville hon dock visa en annan sida av sig själv.

– Jag ville jättegärna vara med igen- inte bara för att det var så himla kul, utan också för att få visa även den här sidan av mig som kommer den här gången, har Tone sagt till Nöjeslivet.

Årets bidrag beskriver hon som ”självförtroende, attityd, och fest” och det blev något av en klubbigare poplåt som stjärnan bjöd på.

”Det är ett familjärt program”

Men i arbetet med att anpassa låten för Melodifestivalen har hon även haft i åtanke att kunna tilltala en bred publik, och att det inte får bli alltför ”coolt.”

– När jag berättade om min vision för numret ville jag att det skulle ha lite mer attityd. Men det är svårt för det finns många som försökt vara lite ”coolare” i Mello och därmed hamnat i ett fack av att inte vara lika tilltalande. För det blir svårt att ta till sig låten om det blir för ”coolt.” Det kan funka på P3 Guld men det funkar absolut inte i Mello, har Tone sagt till Nöjeslivet.

– Det är ett familjärt program, så du måste få både barn, medelålder, äldre- ja alla att tycka om både numret och låten. 

Tone har under många år varit en stor profil på sociala medier och haft fans som älskat att följa det hon gör.

Glädjen över stödet från 60+ målgruppen

Men i och med Melodifestivalen i fjol tilltalade hon även en ny publik, som var något äldre än den hon tidigare haft.

Det är något som hon är både glad och tacksam över.

– När det var mest sociala medier var det som att föräldrar tyckte om mig för att deras barn tyckte om mig, men under Mello så fattade de också tycke för mig på ett personligt plan och det gör mig väldigt glad, har stjärnan sagt till Nöjeslivet.

Foto: Janne Danielsson/SVT Pressbild.

I samma intervju förklarade Tone att hon inte hade förväntat sig det stora stödet från 60+ målgruppen som hon fick då, och att det därför kändes lite extra speciellt.

– Jag blev chockad över att jag fick en 10:a av 60+ målgruppen, vilket var den som jag hade förväntat mig minst av. Det gjorde mig bara så himla förvånad och glad, säger Tone till Nöjeslivet.

Vad tyckte ni om Tones nummer? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

Exit mobile version