Underbara beskedet om Lill Lindfors efter alla år: Gör comeback i Melodifestivalen 2020

Lill Lindfors ska rädda SVT:s show.

Nu är den folkkära sångerskan klar för Melodifestivalen 2020.

Hon är utan tvekan en av våra största genom tiderna. Lill Lindfors, 79, vann en Grammis för årets kvinnliga artist redan 1971 och har alltsedan dess varit aktuell.

På lördagen visades hennes hyllade ”Så mycket bättre”-avsnitt från 2013 åter i TV4, direkt efter SVT:s Melloshow var slut – till tittarnas stora glädje.

”Helt otrolig vilken sångskatt”, skriver en av Newsners läsare på Facebook.

Foto: Wikimedia commons

”Jag njuter av programmet”, skriver en annan.

”Alltid bra”, konstaterar en annan tv-tittare.

LÄS MER: De gick till final i Melodifestivalen 2020 – hela resultatet

Och nu blir det ännu mer Lill i tv-rutan!

SVT meddelade på lördagen att Lill Lindfors nämligen är klar för nästa veckas Andra chansen i Melodifestivalen 2020 som avgörs i Eskilstuna. Lindfors kommer att göra en mellanakt tillsammans med schlagervinnaren Måns Zelmerlöw.

Lill Lindfors tog Sveriges första medalj någonsin i Eurovision

Även Lindfors har som bekant en lång historia i Melodifestivalen, och väljs nu in i SVT:s ”Hall of fame” för schlagern. Redan 1966 vann hon tävlingen och slutade tvåa i Eurovision Song Contest tillsammans med Svante Thuresson i klassiska duetten ”Nygammal vals”. För detta har hon alltså valts in i schlagerns ”Hall of Fame” av SVT, med motiveringen:

”Lill Lindfors och Svante Thuresson väljs in i Melodifestivalens Hall of Fame för ’Nygammal vals’, en låt som gav Sverige sin första medalj i Eurovision Song Contest med andraplatsen i Luxemburg 1966.”

Kommer ni ihåg hur det såg ut?

1985 var hon sedan programledare för Eurovision i Sverige – och skapade stora rubriker efter att ha ”tappat” klänningen. Det hela var en noga uttänkt och fantastisk manöver efter en idé av Christer Lindarw och räknas än i dag som ett mycket klassiskt ögonblick i ESC.

Så här såg det ut då – ingen kan väl ha glömt detta:

Hon har till och med utsetts till 1980-talets bästa programledare i Eurovision av Europas tittare.

Lill – Eurovisions bästa programledare på 80-talet. Foto: SVT/EBU

Sedan dess har hon varit borta från schlagersammanhang – och haft en fullständigt magisk och blomstrande karriär. Under vintern har hon varit aktuell med turnén ”Musik ska byggas utav glädje” på tio orter runtom i Sverige.

Nu står det alltså klart att Lill Lindfors gör comeback i Melodifestivalen. Hon kommer att stå på scen i Eskilstuna den 29:e februari när Andra chansen-kvalet direktsänds i en extra lång sändning.

Lill Lindfors uppträder i Melodifestivalen 2020

– Det kommer att vara en kavalkad av flera nummer och flera artister, säger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius till TT enligt Aftonbladet.

Och fortsätter:

– Det kommer att komma många fler namn. Det blir ett fullpackat program faktiskt, säger Helenius.

Ledin och Skifs också klara för Andra chansen i Melodifestivalen 2020

Samtidigt meddelar SVT också att After Dark och Anna Book kommer till Andra chansen för att uppträda. Detta för att uppmärksamma SVT:s nya ”Hall of Fame” över Melodifestivalens historia.

Sedan tidigare har även Tomas Ledin och Björn Skifs tackat ja till att göra ett gemensamt nummer i Eskilstuna. Det blir första gången någonsin som de två giganterna sjunger duett.

Vad tycker du om att Lill Lindfors också är klar för Melodifestivalen? Visst är det ett riktigt glädjebesked? Dela gärna vidare!