Utsattes för hatattack efter hyllningarna i ”Talang”– nu ryter de ifrån: ”Vi har slutat…”

De gjorde stor succé i ”Talang” för två år sedan. Men trots all framgång fick tjejbandet High 15, som består av 15-16 åringar, mycket hat efter programmet. Nu gör de upp mot hatarna i Melodifestivalen.

– Vi har slutat läsa kommentarer på vår Youtube-kanal, säger Lleucu Young, som är en av fyra tjejer i bandet.

Gruppen High 15 har över tre miljoner visningar på deras klipp från deras medverkan under programmet ”Talang”. Tjejgruppen består av 15- och 16-åriga tjejerna Lleucu YoungTiana Salmon, Amie Parfitt och Alva Lindgren. De har varit ett band i drygt tre år och kör mest pop och RnB.

High 15 gjorde storsuccé i ”Talang”. Foto: TV4/Youtube

Deras insats hyllades stort av juryn och publiken i programmen. Men för tjejgruppen kom också hatet.

– Det äv väldigt svårt för tjejer i den här åldern med sociala medier och normer. Speciellt över hur man ska se ut. Vi fick mycket näthat och det var väldigt jobbigt, det hade det varit för vem som helst, säger bandmedlemmen Lleucu Young till Nöjeslivet.

Hatiska kommentarerna handlade om hur personer jämförde tjejerna i gruppen med varandra och deras utseende.

”Det var tungt att läsa”

Hatet gjorde att bandet till slut fick ta ett viktigt beslut.

– Vi har slutat läsa kommentarer på Youtube-kanal. Det var tungt att läsa det och speciellt när de jämförde oss med varandra. Vi är fyra individer som stärker och stöttar varandra, säger bandmedlemmen Alva Lindgren och fortsätter:

– Det är viktigt att inse att man är bra precis som man är och vi försöker framhäva detta.

https://www.instagram.com/p/BsqNtloBVBe/

”Kommer få jobba på hela livet”

Att fä kämpat mot hatet vid ung ålder, är någonting som också gjort att deras bidrag till årets Melodifestival ”No drama”, gör avstamp från den tuffa tiden.

– Låten handlar om att man är trött på drama och att man bara vill leva i nuet och glömma. Det är lättare idag efter näthatet, men självförtroendet och självkänslan är något vi kommer få jobba på hela livet, oavsett man är offentlig profil eller inte, säger Lleucu Young.

Modigt att berätta! Ingen ska behöva vara med om näthat! Gilla och dela för att skicka stöd till Mello-aktuella supergruppen High 15

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/fABLG4LD60O65bXopqZq1S0EkVRkVrODY2FqRjMCbtnKaD3Td86DnkMZUL1Wev91?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat