Vad betyder Shurda som Anis don Demina sjunger i Melodifestivalen 2020? Här är svaret

Anis don Demina sjunger ordet ”Shurda” flera gånger i sitt bidrag ”Vem e som oss” i Melodifestivalen 2020.

Men vad betyder egentligen uttrycket?

Vi har svaret!

Det här betyder ”shurda” som Anis don Demina sjunger i Melodifestivalen 2020

Definitionen enligt sajten Slangopedia är att ordet ”används mest i invandrartäta områden likt Tensta, Husby och Rinkeby. Shurda betyder ungefär grabb eller kille”.

Enligt Schlagerprofilerna kan man se det som att Anis och hans fans shurdas tillsammans – och för Anis är hans fans shurdas!

I Melodifestivalen 2020 står Anis don Demina framför en stor LED-skärm som visar ett omslag till den fiktiva tidningen SHURDA MAG. I sändningen interagerar Anis med grafik och rubriker som rör sig på skärmen bakom. 

Anis don Demina vidare till final via Andra chansen

I Melodifestivalen 2020 tog sig Anis don Demina vidare till Andra chansen från deltävling 3 i Luleå. I Andra chansen gick han sedan vidare med bidraget i duellen mot bidraget ”Surface” med Ellen Benediktson & Simon Peyron.

Anis don Demina har tidigare varit med som featuring-artist i Mello 2018 och 2016 var han med i Samir och Viktors nummer i tävlingen.

I deltävlingen lyckades han ta sig vidare till Andra chansen i Eskilstuna 29 februari. Då står han åter på scen i SVT:s direktsändning – för att för sista gången i år försöka kvala in till den stora schlagerfinalen i Stockholm den 7 mars.

Det gick alltså vägen – och på lördag 8 mars klockan 20.00 avgörs finalen i Melodifestivalen 2020 i Friends Arena. Anis don Demina och ”Shurda” går ut med startnummer 12, sist av samtliga tävlande artister.

Vad tycker du om låten Vem e som oss? Skriv en kommentar och dela vidare på Facebook.