Världsstjärnan avslöjar – därför tackade han ja till Melodifestivalen: ”Väldigt chockerande”

Han har gjort hits med stora namn som Akon, Pitbull, Arash och Nicole Scherzinger. Nu debuterar Mohombi som soloartist i Melodifestivalen och nu avslöjar han orsaken bakom hans medverkan i Sveriges största underhållningsprogram.

 

Han har över 176 miljoner visningar på Youtube och över åtta miljoner streamningar på Spotify. Mohombi är svenska artisten som har ett cv fullt kända samarbeten med världsartister som Akon och Pitbull.

Mohomb Moupondoi (som bara går på förnamnet som artistnamn) slog igenom 2010 med världshiten och hans stora genombrott ”Bumpy ride” följt av ”Coconut tree”. Under tio års tid har han bott i USA och arbetat med stjärnproducenten Red One. I bagaget har han även vunnit en amerikansk grammis för hans samarbete för Pitbull och blivit nominerad i MTV Europe Music Awards.

Men nu kommer han tillbaka hem och till Sverige med sitt bidrag ”Hello” i Melodifestivalen. Det blir hans debut som soloartist då han medverkade i tävlingen 2005, då med sin bror.

Mohombi här tillsammans med övriga tävlanden i första deltävlingen av Melodifestivalen. Foto: Janne Danielsson /SVT

Och att en världsstjärna ställer upp i Melodifestivalen hör inte heller till vanligheterna.

– Jag har inte varit hemma i Sverige så mycket under de senaste tio åren. När jag varit ute och spelat på ställen på olika platser i världen har i princip 9 av 10 svenskar som jag stött på, varit väldigt chockerande för dem att jag faktiskt kommer härifrån. Sverige har inte tillräckligt med koll på vad jag har gjort säger Mohombi till Nöjeslivet.

Mohombi avslöjar varför han ställer upp i Melodifestivalen. Foto: Pressbild

”En dag sa jag att det var nog”

Trots stora framgångar utomlands visste chockerande nog inte många om den svenska stjärnans ursprung, vilket gjorde att detta blev en extra sporre för Mohombi.

– En dag sa jag att det var nog. Jag vill visa hur mycket jag har utvecklats som artist och komma tillbaka till Sverige där allt började. Det finns ingen bättre plattform i Sverige för att uttrycka sig musikaliskt än Melodifestivalen, därför tackade jag ja, säger Mohombi till Nöjeslivet.

Och nu när det närmar sig Melodifestivalen, njuter Mohombi för fullt trots späckat schema.

– Jag är en person som blir triggad av press. Ju närmare vi kommer att det är dags, desto mer blir jag taggad och uppspelt, säger Mohombi.

”Kärlek börjar inte med bråk”

Kan du beskriva din låt ”Hello”?

– Det är en låt som uttrycker att kärlek börjar faktiskt inte med bråk. Kärlek börjar med ett simpelt hej som förgyller dagen. Jag skulle säga att detta är det nummer jag lagt ner på mest i livet, säger han.

Är det någon speciell du sjunger låten till?

– Låten blir en tolkning där jag är singel men i verkligheten är jag lyckligt gift.

Wow, detta visste jag inte! Men så kul att höra och att få veta mer! Gilla och dela om du också ser fram emot Melodifestivalen!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/fABLG4LD60O65bXopqZq1S0EkVRkVrODY2FqRjMCbtnKaD3Td86DnkMZUL1Wev91?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Allt du behöver veta om Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat