De är storfavoriter att vinna årets Melodifestival – så höga är oddsen

De är storfavoriter att vinna årets Melodifestival – så höga är oddsen

Anders Bagge och Cornelia Jakobs är årets favoriter att vinna Melodifestivalen – om man ska tro spelbolagen. Det är jämt skägg mellan artisterna enligt oddssättarna. På tredje plats på listan hamnar Klara Hammarström som tävlar på lördag.

På lördag sänds den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2022. Efter helgens program har årets alla bidrag uppträtt för svenska folket.

De flesta spelbolagen har odds mellan 1,80 och 2,40 gånger pengarna på att Anders Bagges bidrag ”Bigger than the universe” vinner hela festivalen.

– Låten är upplyftande, sagolik. Man får bara försvinna iväg i tre minuter och tänka lite på allt det fina som faktiskt finns. Att vi bor på den här lilla planeten, men det finns också ett enormt universum därute, och vi måste vara rädda om varandra, sade han om låten inför helgens framträdande, i SVT.

Anders Bagge med "Bigger than the universe" i Melodifestivalen 2022. Foto: Annika Berglund/SVT
Anders Bagge med ”Bigger than the universe” i Melodifestivalen 2022. Foto: Annika Berglund/SVT

Cornelia Jakobs och hennes bidrag ”Hold me closer” har odds mellan 2,40 och 3,25 gånger pengarna för vinst.

I den fjärde deltävlingen tävlar, förutom Klara Hammarström, även bland andra Anna Bergendahl, som vann melodifestivalen 2010, och hårdrocksbandet Lillasyster.

Klar favorit att gå vidare direkt till finalen är Hammarström, som med sitt bidrag ”Beats of broken hearts” har mellan 1,10 – 1,15 gånger pengarna för avancemang enligt de flesta spelbolagen.

Om hon sedan också tar hem hela festivalen ligger oddsen på runt 6 till 7 gånger pengarna.

Klara Hammarstöm
Foto: Claudio Bresciani/TT

Anna Bergendahls bidrag, ”Higher Power” har mellan 2 och 2,20 gånger pengarna på att ta sig direkt till finalen på lördag.

Lillasysters bidrag,  ”Till Our Days Are Over” är mer av ett långskott då de flesta bolagens odds ligger på mellan 5 till 6 gånger pengarna om de går direkt till finalen den 12 mars på Friends Arena.

Robin Bengtsson är också vidare till finalen i Melodifestivalen 2022. Foto: SVT

Melodifestivalen sänds lördag 20.00 i SVT och på SVT Play.