Mikael Wiehes dom om Abbas återförening – efter stenhårda kritiken

Efter 35 år ger ABBA ut ny musik.
En som ser fram emot det är artister Mikael Wiehe – som tidigare gett världsartisterna massiv kritik.
– Det ska bli jätteroligt att höra, säger han till Aftonbladet.

Beskedet slog ner som en bomb i musikvärlden. Efter 35 år isär har ABBA återigen återförenats och spelat in ny musik.

Den nya musiken kommer dock inte genomföras på scen i någon form av återförening för medlemmarna i bandet. I stället kommer de stå på scenen i form av  ”abbatarer”; vilket innebär fyra digitala kopior.

Bildkälla: Wikipedia Commons

Wiehes kritik mot Abba

Trots deras enorma framgång har inte alla varit imponerade av Abba. En av dem är artisten Mikael Wiehe, som för några år sedan kritiserade gruppen.

I en debattartikel i DN skrev han att Abba helt enkelt hade ett bristande socialt engagemang.

”Jag förnekar inte att Abba har gjort en rad fantastiska schlager- och popmelodier. Men inte var deras musik utmanande, upprorisk eller nydanande som Beatles eller Janis Joplin. Och ingen kan väl hävda att Abba i musik, text eller i kraft av sin framgång lyfte ett finger för de napalmbombade vietnameserna, de torterade i Latinamerika, de svarta i Sydafrika eller arbetarna i Kirunas gruvor”, skrev han 2013 i Dagens Nyheter.

Bildkälla: Wikipedia Commons

Ser fram emot Abbas nya musik

Trots det verkar nu Wiehe, som tidigare synts i bland annat succéprogrammet ”Så mycket bättre”, se fram emot Abbas nya musik.

För Aftonbladet berättar han att han hoppas de har förändrats – och att deras sociala engagemang har lyfts.

– Hoppas de har blivit riktigt socialt engagerade med årens gång. Jag ser med glädje framemot detta. Hoppet är, som bekant, det sista som dör, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Man kan väl säga två saker. Jag ser framemot det. Och det är alldeles sant. Det ska bli jätteroligt att höra. Samtidigt hoppas jag trots allt att de låter sitt med tiden växande sociala engagemang, det har ju både Björn och Benny visat att de har, slår igenom i låtarna.

Vad tycker du om att Abba återförenas? Lämna dina tankar i kommentarsfältet och dela vidare!