Nordman-profilens tuffa hälsokamp – drabbades av svår hjärtinfarkt: ”En chock”

mats wester, nordman

Foto: TT/Wikipedia

Nordman-profilen Mats Wester, 57, drabbades av en svår hjärtinfarkt i somras.

I en intervju med Aftonbladet berättar han om den tuffa hälsokampen och vägen tillbaka.

Många av oss känner till succéduon Nordman från tidiga 1990-talet.

Gruppen, bestående av sångaren Håkan Hemlin och nyckelharpaspelaren tillika låtskrivaren Mats Wester, slog igenom med dunder av brak när de 1994 släppte första singeln ”Förlist”.

På gruppens debutalbum samma år kom även nästa hitlåt, ”Vandraren”, som vann Rockbjörnen i kategorin ”Årets svenska låt”.

Gruppen fortsatte att fira stora framgångar under 90-talet och gjorde under 2000-talet även dubbla gästspel i Melodifestivalen, där de som bäst slutade på sjätteplats 2008.

Men sedan två år tillbaka har Nordman tagit en paus för att göra annat. Samtidigt har Mats Wester gått en tuff hälsokamp.

STOCKHOLM 20191022 Mats Wester och Håkan Hemlin, duon som utgör bandet Nordman, firar 25 år sedan genombrottet med ”Vandraren”. Nu har de släppt sitt sjunde album, ”Tänk om”. Foto: Claudio Bresciani / TT

Mats Wester drabbades av hjärtinfarkt

Det är i en intervju med Aftonbladet som Mats Wester berättar om den svåra hjärtinfarkten han drabbades av under försommaren ifjol. En hjärtinfarkt som kunde ha kostat honom livet.

– Jag fick en hjärtinfarkt i maj och det var riktigt illa. Det var en riktig käftsmäll och det kom som en blixt från klar himmel, säger Mats Wester till Aftonbladet.

Allt började med att 57-åringen fick svårt att andas. Efter kontakt med sjukvården tvingades Mats Wester åka direkt in till sjukhuset – där han svimmade och blev inlagd för akut operation.

– De sa att om jag inte hade kommit in den där kvällen så kanske jag inte hade vaknat. Det var lite av en chock.

Foto: Daniel Åhs Karlsson/Wikimedia commons

Har återhämtat sig

Sedan dess har det varit en lång och tuff väg tillbaka för Mats Wester.

Han tvingas äta mediciner livet ut, och måste tänka lite extra på kosten och motionen, men 57-åringen förklarar också att han har repat sig bra efter hälsokampen.

– Jag mår bra. Jag var sjukskriven hela sommaren, att vara med om en sådan operation motsvarar en kraftig bilolycka för kroppen så det är en svår återhämtning. Det var en lång väg att vandra för att ens orka gå upp för trappan och att röra sig framåt. Det var en tuff resa. Men i dag mår jag jättebra och har återhämtat mig. Jag tvingas äta medicin hela livet, bland annat blodförtunnande. Det är egentligen för att undvika att få en stroke vilket är vanligt bland hjärtpatienter, säger Mats Wester.

Så tråkigt att höra, men vad skönt att du mår bättre nu. Vi skickar våra varmaste styrkekramar till Mats Wester!

Exit mobile version