Foto: Youtube

Nya beskedet om Svenne Hedlund – folkkära artisten bryter tystnaden efter tiden på sjukhus: ”Otäckt”

Han fick tillbringa två dygn på sjukhus i höstas.
Svenne Hedlund, 76, ger sig nu ut på turné igen – med de bästa hitsen från 60-talet.
Samtidigt öppnar han upp om sjukhusvistelsen.
– Det gick jättebra. Men det var otäckt när det hände, säger Hep Stars-stjärnan till Expressen.

Det var i mitten av september som Hep stars-stjärnan Svenne Hedlund, 76, fördes akut till sjukhus med ambulans. Den folkkära artisten blev inlagd på akuten i Malmö och tvingades skjuta upp konserter.

Svenne Hedlund slog igenom redan på 1960-talet när han bildade den populära popgruppen Hep Stars tillsammans med bland andra Benny Andersson. Efter att popgruppen upplösts på 70-talet återkom de i en ny konstellation i slutet på 80-talet. Svenne har också haft stora framgångar på scen med exfrun Lotta Hedlund i duon ”Svenne och Lotta”. 2005 uppträdde duon som mellanakt i Melodifestivalen i SVT och då såg det ut så här:

Men den här hösten har rubrikerna om Svenne Hedlund, i stället för scenframgångar och musik, handlat om hälsan. Han fick tillbringa några dagar på sjukhus och därefter kurera sig i hemmet.

 Det är riktigt otäckt när något sånt där händer. Det var blodtrycksfall och blodet pumpade inte runt riktigt. Läkarna misstänker att det även rörde sig om en mini-stroke, sade Svenne Hedlunds representant Ulf Stjernbo till Nöjeslivet tidigare i höstas.

LÄS MER: Nya beskedet om Svenne Hedlund efter sjukhusvistelsen

Han fortsatte:

 Men röntgen visade inte någonting då den ha varit såpass liten och svår att urskilja.

Nu har det gått snart två månader sedan Hedlunds sjukhusvistelse – och 76-åringen laddar för att ge sig ut på vägarna igen. I höst och vinter möter han publiken i turnén ”Hits of the 60s” tillsammans med Clabbe af Geijerstam från Ola & Janglers och Lennart Grahn från The Shanes.

Hits of the 60´s

Posted by Hits Of The 60's on Thursday, September 23, 2021

I ett unikt samarbete åker nu trion land och rike runt för att underhålla svenska folket med den bästa musiken från 60-talet.

Svenne Hedlund ser fram emot att få uppträda inför sin publik igen.

– Om jag inte skulle göra det då är det bara att konstatera fakta och lägga av, men det finns inte i min närhet just nu, säger han till Expressen.

Hedlund öppnar nu också upp om vad som tvingade honom till sjukhus i september. Hep Stars-stjärnan drabbades av ett blodtrycksfall.

– Det gick jättebra. Men det var otäckt när det hände. Speciellt när man inte känner igen en grej. Vissa saker händer ju en i livet flera gånger och då vet man ju vad det är. Men det här var något nytt för mig, så jag blev lite rädd, säger Svenne Hedlund till Expressen.

Den folkkäre artisten bär än i dag med sig en påminnelse från denna tid.

– Biverkningen var ju att när jag slog i golvet så slog jag i svanskotan och det gör ju så jäkla ont länge, så det har ju inte släppt än.

Nu önskar vi Svenne Hedlund stort lycka till med den stora 60-talsturnén! Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!

I intervjun nedan berättar Svenne Hedlund om Hep Stars långa och framgångsrika historia: