Nya julbilden på Abba väcker känslor – detaljen får fans över världen att hoppa till: ”Herregud”

Här är Abbas senaste julklapp till fansen.
Nya bilden på alla fyra medlemmar tillsammans i ett vinterlandskap får Abba-fans över hela världen att jubla högt.
– Bilden är tagen utanför deras kontor på Skeppsholmen i samband med att de spelade in nya låtarna, skriver Niklas Torsell, pressansvarig på Abbas skivbolag Universal music, till Nöjeslivet.

När Abba meddelade sin comeback i musikvärlden efter nästan fyra decenniers tystnad slog nyheten så klart ner som en bomb i musikvärlden. Gruppens återförening på nya skivan ”Voyage” och den nya showen i London har fått stort utrymme i medier över hela världen. Dessutom har albumet toppat albumlistor i flera olika länder, bland annat i Sverige och Storbritannien.

I samband med lanseringen av ”Voyage” är det mestadels Björn Ulvaeus och Benny Andersson som har synts till i media. De båda låtskrivarna och artisterna har intervjuats av tv, radio och tidningar över hela världen efter Abbas comeback.

Samtidigt har Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog också kommenterat sin medverkan, men inte i lika stor utsträckning som Björn och Benny.

Agnetha Fältskog berättade dock exklusivt för Svensktoppen i Sveriges Radio om comebacken med Abba, och sitt beslut att inte synas så mycket i media.

– Jag har aldrig dragit mig tillbaka på det sättet, men jag är restriktiv och jag känner att det står så mycket och har stått så mycket om oss och vi har ställt upp… eller, vi har gjort väldigt mycket intervjuer och så. Det är risk att man pratar sönder det på nåt sätt och man vill ha en liten bit för sig själv också i det privata, sade Fältskog i intervjun med Svensktoppens programledare Carolina Norén.

Fältskog beskrev fansens reaktioner på nya skivan som ”enormt” och ”nästan svårt att ta in”. Hon förklarade också att hon inte var särskilt svårövertalad när frågan om en ny skiva kom upp.

– Nej, nej, det tror jag inte vi var nån faktiskt. Inte i det här. Avatarprojektet var jag väl lite så där fundersam på. Det skulle vara rätt mycket jobb på scenen och jag är inte alls nån scenpersonlighet tycker jag på det sättet. Men däremot kan jag nog förmedla rätt mycket känslor i låtarna, sade Fältskog i intervjun med Svensktoppen.

STOCKHOLM 2013-03-14 Gästerna Agnetha Fältskog (tv), fd medlem i svenska popgruppen Abba, och Dag Solstad, norsk författare, i samband med inspelningen av fredagens avsnitt av pratshowen ”Skavlan” i SVT. Foto Claudio Bresciani / TT

LÄS MER: Anni-Frid Lyngstads ord om Agnetha Fältskog – berättar det många anat

Frida har gett en exklusiv intervju med brittiska public service-bolaget BBC där hon bland annat gläntat på dörren för en framtid med Abba, även efter det nya albumet ”Voyage”.

– Jag har lärt mig att man ska aldrig säga aldrig, sade Anni-Frid Lyngstad till BBC och fortsatte:

– Vi har förmodligen sagt att det här måste vara det sista vi gör, också med tanke på vår ålder, vi är inte unga längre. Men jag skulle återigen säga, man vet aldrig. Så var inte alltför säkra.

Dessutom har flera bilder på gruppen tillsammans publicerats i Abbas egna kanaler.

Nu – som en julklapp till fansen – har en helt ny bild på de fyra superstjärnorna släppts!

Här är nya julbilden på Abba – fotot är taget av Bennys son Ludvig Andersson

På bilden kan man se fyra glada Abba-medlemmar i ett härligt vinterlandskap. Anni-Frid Lyngstad är ordentligt påpälsad med en varm mössa i snöfallet. Hon ser ut att skratta ikapp med Agnetha Fältskog som i sin tur blickar ut över det snötäckta landskapet.

De övriga bandmedlemmarna, Frida, Benny Andersson och Björn Ulvaeus tittar rakt in i kameran och visst ser det ut som att de trivs i varandras sällskap? Fyra stjärnor som är vana vid att ha strålkastarljuset riktade emot sig, även om det har gått många år sedan de senast var aktuella tillsammans.

Vem som tagit fotot? Benny Anderssons son Ludvig Andersson, som dessutom är producent för Abbas nya storslagna Voyage-show i London med de omtalade abbatarerna.

– Det är en enorm apparat och vi har otroligt mycket människor, sade Ludvig Andersson i en intervju i Sveriges Radios program ”Musikguiden i P3” tidigare i höst om den kommande showen.

Nu har han alltså stått bakom kameran och förevigat detta vintriga ögonblick med sin far Benny Andersson och hans vänner i Abba. När fotot är taget framgår inte.

– Bilden är tagen utanför deras kontor på Skeppsholmen i samband med att de spelade in nya låtarna, skriver Niklas Torsell, pressansvarig på Abbas skivbolag Universal, i ett mejl till Nöjeslivet.

Den svenska supergruppen har även skickat ett skriftligt meddelande till alla sina fans:

”Julsäsongen har kommit. Om du inte har kommit i julstämning ännu, strömma Abbas julsingel ”Little Things”, skriver gruppen.

Låten finns med på gruppens uppmärksammade och hyllade comeback-album ”Voyage”.

Starka reaktioner i hela världen: ”Herregud”

Hursomhelst har bilden på de fyra återförenade, svenska världsstjärnorna fått stor uppmärksamhet i hela världen. Abba toppar just nu albumlistorna i många länder, och det märks i kommentarsfältet där fans från när och fjärran hört av sig till gruppen.

STOCKHOLM 2014-02-03 Benny Andersson tog emot Abbas hederpris vid ceremonin på regeringskansliet i Stockholm. Regeringen delade ut Musikexportpriset. Foto: Per Larsson / TT

”Åh herregud. Den här bilden är allt!”, skriver en upprymd Abba-fantast i en kommentar till inlägget på Abbas Instagram-sida.

”Tack för er musik, det är en julklapp till oss”, skriver en annan följare i en kommentar.

Många fans skriver att de blivit väldigt glada av den överraskande julbilden på favoritgruppen

”Herregud, de är så söta”, skriver en Abba-fantast i kommentarsfältet.

”Jag gråter, jag älskar er”, skriver ett uppenbart stort Abba-fan i en kommentar på engelska.

Andra jämför bilden med andra foton på gruppen som publicerats i samband med det nya albumsläppet.

”Herregud, detta är den bästa gruppbilden hittills under Voyage-eran. Så himla älskvärt”, skriver en följare.

”Ett julkort från Abba är allt jag önskat”, skriver en annan.

Här kan man lyssna på Abbas jullåt ”Little Things” från senaste albumet ”Voyage”:

Vad tycker du om Abbas jullåt? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!