Oscar Magnusson avslöjar: Därför ville pappa Sven-Erik aldrig vara med i ”Så mycket bättre”

Sven-Erik Magnusson ville aldrig vara med i ”Så mycket bättre”.

Nu avslöjar sonen Oscar Magnusson varför.

– Jag har pratat med de som håller på med det i flera år nu. Pappa ville aldrig vara med i programmet och vi har pratat om varför. Kan man göra si eller kan man göra så för att han ska vara med, säger Oscar Magnusson i ”Så mycket bättre”.

I kvällens säsongsavslutning av programmet ”Så mycket bättre” hyllas Sven-Ingvars bortgångne sångare Sven-Erik Magnusson. Den legendariske sångaren avled i mars tidigare i år efter en längre tids sjukdom.

Till kvällens hyllningsprogram bjöds Sven-Eriks son Oscar Magnusson in och berättar bland annat om det tuffa dödsbeskedet.

– Det var som en torktumlare som man kastades in i och yrde runt där bland känslor av glädje och sorg. Sen spottades man ut mitt i natten och tänkte “vad var det som hände?” säger han i programmet.

Oscar Magnusson var gäst när pappa Sven-Erik hyllades i ”Så mycket bättre”. Bildkälla: Youtube/TV4

Ville inte vara med i programmet

Trots flera förfrågningar tackade Sven-Erik Magnusson flera gånger nej till att vara med i ”Så mycket bättre”. Första gången var 2010, till den första säsongen. I programmet avslöjar sonen Oscar varför hans folkkäre pappa aldrig var med.

– Det var en mix av anledningar till att han inte var med någon gång. Den största anledningen var att vi alltid har varit ett spelande band, säger han i programmet och fortsätter berätta att hans pappa varit stolt över hyllningsprogrammet.

– Han hade tyckt att det var jättefint. Han hade tyckt om artisterna och han hade tyckt att jag var en “duktig pôjk”. Men han hade nog sagt innan att “det är ingen som vill se en gammal gubbe som pratar i tv. Varför gör de ett program om mig?” Sen hade han tittat på det och ändå tyckt att det var fantastiskt, säger Oscar Magnusson i Så mycket bättre.

Sven-Erik Magnusson. Foto: Lars Pehrson/Svd/TT Nyhetsbyrån

Vila i frid, Sven-Erik. Dela för att hylla den legendariske sångaren.